Zimske gume odličnega proizvajalca

Veliko je že, če veste, kako izbrati najboljše zimske gume, kdaj jih zamenjati, kakšno višino profila morajo obvezno imeti ter kakšne pogoje morajo takšne pnevmatike nujno izpolnjevati. Pametno je tudi to, da se pozanimamo, kateri proizvajalec zimskih gum je na seznamu najboljših. Izkušeni kupci vedo, da je dobro izbrati tudi zimske gume Sava.

Tako kot bi moralo to veljati za vse zimske pnevmatike za osebne avtomobile, tudi za zimske gume Sava velja, da se lahko uporabljajo za vozila do 3500 kilogramov. Po zakonu so takšne pnevmatike obvezne od 15. novembra do 15. marca. Prav tako tudi v zimskih razmerah, ki se pojavljajo zunaj omenjenega obdobja. Njihova globina profila mora biti najmanj 3 milimetre, medtem ko pri letnih gumah za vozila zadošča globina profila najmanj 1,6 milimetra.

Največje prednosti, ki jih ponujajo zimske gume Sava

Zimske gume Sava imajo najboljši oprijem pri temperaturah, ki so nižje od 7 stopinj Celzija, ter na blatu, snegu ali pa ledu. Na spolzki cesti so tako zavorne lastnosti kar nekajkrat boljše v primerjavi z letnimi gumami.

Pri izbiri zimske gume Sava moramo nujno poznati širino, višino pa tudi premer pnevmatike. Pri tem upoštevati tudi indeks nosilnosti in hitrostni razred. Ta je za posamezna vozila naveden v prometnem dovoljenju. Najde se ga pod kratico oziroma oznako LI. Indeks nosilnosti nam torej narekuje, kolikšna sme biti največja nosilnost ene gume. Velja pa, da morajo imeti gume vsaj enak ali pa višji indeks nosilnosti, tako kot je to določeno v prometnem dovoljenju za določeno vozilo.

Pozornost je pri nakupu zimske gume Sava potrebno osredotočiti tudi na DOT kodo. Ta je označena na bočni strani pnevmatike. Označuje pa datum same izdelave – teden/leto. Ne priporoča se nakup zimske gume, ki je starejša od 6 let.

Kaj je indeks hitrosti

Pri izbiri zimske gume Sava ali katere koli druge zimske pnevmatike je med drugim potrebno nujno upoštevati tudi indeks hitrosti. Za konkretno vozilo ga lahko najdemo seveda v prometnem dovoljenju. Naveden pa je kot zadnja črka formule. Načeloma se indeks hitrosti označuje s črkami Q, R, S, T, U, V, W, Y. Določa pa torej najvišjo možno hitrost za določeno vrsto gume.

Razredi za zimske gume Sava

Pri nakupu zimske gume Sava je nujno potrebno upoštevati tudi slog oziroma stil ali pa način vožnje, okolje ter model in seveda še samo zmogljivost vozila. 

Profili zimskih pnevmatik

Profile zimske gume Sava lahko delimo na več vrst. To so simetrični, asimetrični ter usmerjeni profil. Način montaže gume s simetričnim profilom je možen v obe smeri, ni namreč razlik med sprednjimi ter zadnjimi pnevmatikami.

Pri asimetričnem profilu se notranja ter zunanja profila razlikujeta. Pri montaži je zato treba skrbeti za ustrezen položaj. Za usmerjeni profil je pravilna smer montaže gume označena s puščico na strani pnevmatike.

Poleti se pri nas ne priporoča uporabljati zimske gume

Dejstvo je, da je kar nekaj voznikov takšnih, ki ne želijo menjati gum na svojih vozilih na vsakih šest mesecev. Poleti zato vozijo kar na starih zimskih pnevmatikah, še preden jih torej zavržejo. Zimske pnevmatike pa so v resnici namenjene za vožnjo po snegu, ledu ter po blatu. Torej niso dovolj ustrezne za suhe površine ter temperature nad 6 do 7 stopinj Celzija. Njihova pot zavore se namreč na suhi površini lahko izjemno podaljša.

Zimskih gum zaradi omenjenega nikakor ni priporočljivo uporabljati v poletnem času. Če pa kljub temu pnevmatik ne želite menjati, je najbolje, da si ogledate ponudbo celoletnih pnevmatik.

Zakaj kupiti zimske gume Sava

Pnevmatike proizvajalca Sava so zasnovane v Evropi. Njihova gonilna sila je Goodyearova tehnologija. Gre torej za pnevmatike, na katere se lahko povsem zanesemo, in to po razumni ceni.

Kakovostne izdelane zimske gume Sava lahko kupite po zelo ugodnih cenah. Gume Sava pri nas veljajo za daleč najbolje prodajane – tako letne kot tudi zimske. Pri nakupu tako pomembnega avto dela torej lahko zaupamo kar domačemu proizvajalcu. 

Pnevmatike za osebna vozila, vozila SUV ter lahka tovorna in tovorna vozila

V svoji ponudbi ima Sava izjemno veliko izbiro gum za osebna vozila, SUV vozila, lahka tovorna in tovorna vozila. Savine korenine so se tako iz majhne dežele razrasle po celotni Evropi ter še veliko dlje.

Gume Sava se izdelujejo po več tovarnah po Evropi. Še vedno pa je izjemno velika količina pnevmatik proizvedena kar v Savini tovarni pri nas v Sloveniji. Ta je najbolj sodobno opremljena ter usmerjena v proizvodnjo letnih in zimskih gum visoke kakovosti za osebna vozila.

Pnevmatike evropske kakovosti

Ob nakupu letne ali zimske gume Sava dobro vemo, da smo izbrali kakovostno pnevmatiko, ki ima torej korenine v evropski dediščini. Njena gonilna sila pa je že prej omenjena Goodyearova tehnologija. Odlična novica je tudi to, da je kakovost Save na voljo po izjemno razumni oziroma dostopni ceni.

Pnevmatike Sava proizvaja izjemno visoko usposobljeno ter izkušeno osebje, in sicer ob pomoči daleč najbolj napredne proizvodne opreme. Vse gume Sava pred odpremo prestanejo kontrole preizkuse kakovosti. Na takšen način smo lahko povsem prepričani, da vsaka guma, ki jo kupimo pri Savi, ustreza vsem strogim standardom kakovosti.

Vse gume za vozila Sava imajo garancijo za izdelavo, material ter zasnovo skladno z garancijskimi pogoji za pnevmatike Sava. Med najbolj naprednimi proizvodnimi obrati pa je torej proizvodni obrat Sava v Kranju, v Sloveniji. Prav tu se po najbolj sodobni tehnologiji večinoma proizvajajo visokozmogljive ter zimske gume Sava. Prav tako se proizvajajo še druge blagovne znamke gum srednjega ter višjega razreda.