Zimske gume Michelin tudi za najbolj zahtevne kupce

Svetovno priznani in uveljavljeni proizvajalec zimskih gum Michelin za vožnjo v zimskem času bolj priporoča uporabo zimskih pnevmatik, ki so označene s 3PMSF kot pa z oznako M+S. Vedoč, da so zimske gume Michelin pa tudi celoletne certificirane z oznako 3PMSF, lahko vozite povsem varno in mirno.

Na sploh so zimske pnevmatike zasnovane za vožnjo pri temperaturah pod 7 stopinj Celzija, če je cesta zasnežena ali pa ne. Prepoznamo pa jih torej po posebnih oznakah, ki se nahajajo na bočnici pnevmatike.

Vzrok za opremljanje vozil z zimskimi pnevmatikami

Letne pnevmatike so precej manj zmogljive, ko temperature pričnejo padati. Oprijem cestišča se poslabša, ker je guma pri nižjih temperaturah otrdela. Priporoča se menjava letnih pnevmatik z zimskimi tedaj, ko temperature padejo pod 7 stopinj Celzija.

Zimske gume so torej zasnovane za varno in mirno vožnjo v zimskih razmerah. Izdelane so iz materialov, ki se dobro prilagodijo tudi mrazu. Odlično se obnesejo tako na suhi, mokri, zasneženi kot poledeneli podlagi. Prilagodljivost pnevmatike skupaj z globokim profilom dezena tekalne plasti omogočata boljše oprijemanje podlage. Vodljivost in upravljanje vozila sta tako optimizirana, zavorna pot je krajša.

Zimske gume Michelin zagotavljajo optimalne zmogljivosti

Michelinove zimske gume se odlikujejo po optimalni zmogljivosti. Njihovo tekalno plast zimskih gum takoj prepoznamo, ker vsebuje številne globoke zareze oziroma lamele. Te se nahajajo torej na tekalni plasti in delujejo kot neke vrste kremplji. Slednje omogoča optimalno zmogljivost na mokrem, suhem, zasneženem in poledenelem terenu.

Zimske gume Michelin imajo pri temperaturah, ki so nižje od 7 stopinj Celzija, v primerjavi z letnimi boljši oprijem, ker so zasnovane z desetkrat več lamelami. 3D samozaklepajoče lamele segajo do dna globine tekalne plasti. To izboljša vodljivost pri vožnji na suhi podlagi. Globina tekalne plasti je za 10 % višja, kar pa omogoča izjemno fleksibilnost na spolzkem cestišču.

Specifični materiali zimskih pnevmatik

Zimske gume Michelin se od letnih razlikujejo tudi po kemični sestavi gumene zmesi. Narejene so namreč tako, da ohranjajo gibkost tudi pri nižjih temperaturah. To pa povečuje oprijem na spolzkih površinah, torej na mokri, zasneženi ali na poledeneli podlagi.

Pri nizkih temperaturah guma na tekalni plasti letne pnevmatike otrdi. Slednje pa preprečuje njeno zmožnost, da se lahko učinkovito oprime podlage. Edinstvena sestava pnevmatikam za zimo omogoča izjemno prilagodljivost ter oprijemanje na cestne površine.

Uporaba 3PMSF certificiranih pnevmatik ob padcu temperatur

Zakaj se torej splača uporabljati 3PMS certificirane pnevmatike, ko temperature pričnejo padati? Razlogov za tovrstno uporabo je seveda več. Omenjena oznaka pomeni zagotovilo mobilnosti ter varnosti na snegu. Zimske gume Michelin s to oznako pa so oblikovane tako, da odlično delujejo na mrzlih, drsečih površinah, tudi v primeru, če so mokre ali pa poledenele.

Pri temperaturah pod 7 stopinj Celzija so torej pnevmatike, ki so certificirane za zimo – takšne z M+S in/ali 3PMSF oznako – v primerjavi z letnimi bolj varne ter imajo krajšo zavorno pot na mokrih, zasneženih ali poledenelih cestah.

Michelin CrossClimate ali Michelin Alpin?

Pri izbiri Michelinovih pnevmatik je dobro vedeti, kdaj se v zimskem času na primer raje odločiti za pnevmatike iz programa CrossClimate in kdaj za pnevmatike iz programa Alpin.

Če vozite v zimskih razmerah, vendar na sneg naletite le tu in tam, torej občasno, so za vas dobrodošla ali celo popolna izbira celoletne gume Michelin iz programa CrossClimate. Če pa se redno soočate z ostrimi vremenskimi pogoji, na cilj varno lahko prispete s pnevmatikami Michelin, ki sodijo v program Alpin.

Zimske gume Michelin Pilot Alpin 5 SUV

Michelin Pilot Alpin 5 SUV je oznaka za zimsko pnevmatiko, ki je odlično zasnovana za varnost in visoke zmogljivosti, in to na vseh površinah cest v zimskih razmerah. Velja za Michelinovo visokozmogljivo pnevmatiko za SUV.

Omenjena zimska guma ponuja odlično zaviranje na snegu. Izboljša oprijem na snegu – za ohranjanje nadzora pa tudi vodljivosti pri zimskih vožnjah. Odlikuje se tudi po dolgi življenjski dobi in ojačani bočnici za robustnost SUV. Tovrstne zimske pnevmatike Michelin so priznane tudi s strani vodilnih proizvajalcev vrhunskih avtomobilov.

Pilot Alpin PA4 – zimska Michelin pnevmatika za osebna vozila

Pilot Alpin PA4 je oznaka za Michelin zimsko pnevmatiko, ki je namenjena za osebna vozila. Ponuja izjemno veliko mero varnosti in nadzora. Guma se ponaša z zmago testa pri Autobild SportsCars. Njen dezen je močno razčlenjen. Ima večje število robov in lamel. Omogoča boljšo vleko in zaviranje – tako na snegu kot na ledu.

Tovrstne zimske gume Michelin imajo globoke lamele, ki so zasnovane v treh dimenzijah. Postavljene so pod različnimi koti. To torej zagotavlja bistveno boljšo vleko in oprijem, lomljenje vodnega filma, izboljšavo trdnosti gumenih blokov dezena.

Agilis Alpin – zimske Michelin gume za lahka tovorna vozila

Agilis Alpin je oznaka za zimske gume Michelin, ki so zasnovane za lahka tovorna vozila. Odlikujejo se po optimalnem nadzoru in mobilnosti po zasneženih cestah. Ponujajo visoko raven vleke ter pospeševanja na zasneženih tleh. Optimalno vodljivost na cesti lahko dosežejo zaradi dezena tekalne plasti z lamelami, ki segajo do dna profila.

Omenjene zimske gume odlikuje tudi ojačana robustnost. Edinstveni dezen tekalne plasti s široko odprtimi rameni ter razmaknjenimi boki zagotavlja boljši oprijem na snegu. V proizvodnjo tovrstnih gum za zimo je vključena tehnologija Durable Contact Patch, ki je bila posebej razvita prav za tovorne pnevmatike. Zaradi večje kontaktne površine je na tleh kar 27 % več gume, kar pa seveda zagotavlja bistveno boljši oprijem na ledu.

Latitude Alpin – Michelin zimske gume za SUV

Latitude Alpin zimske gume Michelin so posebej zasnovane za večnamenska in kompaktna vozila 4x4. Tovrstne gume ponujajo izjemno zanesljivost pa tudi izjemno visoko število prevoženih kilometrov.

V proizvodnjo Latitude Alpin pnevmatik je vključena tehnologija Stabiligrip. Lamele so izdelane v treh dimenzijah. So zelo globoke in urejene pod različnimi koti. Omogočajo boljši oprijem in večjo stabilnost na snegu. Zahvaljujoč omenjeni tehnologiji je upravljanje z vozilom bistveno lažje, pa tudi vožnja je boljša.

Izbrati primerno zimsko gumo je torej izjemno pomembno. Seveda je pomembno tudi to, kako se takšne pnevmatike uporablja. Ne nazadnje pa seveda še to, da izberete preverjeno dobrega proizvajalca. Zimske gume Michelin to vsekakor so.