Pnevmatike Kumho se redno pojavljajo na seznamu TOP 10

Večino karakteristik, ki bi jih morala imeti vsaka pnevmatika, je opredeljenih že v fazi razvoja. Zahteve zajemajo zaviranje, akvaplaning, vodljive lastnosti, odpornost proti obrabi ter udobju, hrup, kotalni upor, indeks nosilnosti, ne nazadnje bi morale biti pnevmatike čim lažje. Na voljo so tako letne kot zimske, ki jih izdelujejo najrazličnejši proizvajalci po celem svetu. Letne in zimske gume Kumho se vedno znajdejo daleč na vrhu najbolj kakovostnih pnevmatik.

Južnokorejsko Podjetje Kumho Tire Co. na leto proizvede več kot 68 milijonov pnevmatik. Dovolj da lahko na primer omogoči vsakemu prebivalcu na Nizozemskem set štirih pnevmatik, vključno z rezervno. Pnevmatike tovrstnega proizvajalca so za nakup na voljo v več kot 180 državah sveta, tudi pri nas. Letne in zimske gume Kumho lahko najdemo na avtomobilih, tovornjakih, kombijih, na GP dirkalnih avtih, civilnih letalih pa tudi na traktorjih.

Pnevmatike Kumho so na trgu na voljo že več kot šest desetletij

Letne in zimske pnevmatike Kumho so na tržišču prisotne že vse od leta 1960. Proizvajalec že vrsto let učinkovito podpira tudi celo vrsto motosport dogodkov, med njimi na primer pnevmatike za F1. Je uradni dobavitelj pnevmatik za Auto GO open tekmovanje, ki velja za mednarodno.

Pred petnajstimi leti je Kumho postal Platinum Partner in glavni sponzor nogometnega kluba Manchester United. V sodelovanju s tem klubom je podjetje prav tako pričelo ozaveščati o varnosti v cestnem prometu za mlade. Sponzorira še druge avtomobilistične dogodke, na primer Evropsko Formulo 3. Njihova pnevmatika je bila pred slabimi desetimi leti imenovana za glavno pnevmatiko NBA.

Sicer je korejski proizvajalec pnevmatik Kumho torej bolj poznan med vozniki dirkalnih avtov kot pri voznikih osebnih vozil. A ne glede na to ponuja izjemno široko ponudbo gum tudi za osebna vozila.

Ponudna pnevmatik Kumho za osebna vozila

Letne in zimske gume Kumho so poznane po celem svetu, namenjene pa so tudi za osebna vozila. Letne pnevmatike ECSTA za osebna vozila so označena z UHP – Ultra High Performance. To pomeni, da so gume zasnovane za vrhunske avtomobile, zlasti za športne kupeje. Odlikujejo se po izjemni oprijemljivosti, posledično tudi z odličnimi voznimi lastnostmi, še posebej, ko gre za zavoje na mokrih cestah.

Pnevmatike Kumho SOLUS pa so zasnovane predvsem za osebne avtomobile ter se odlikujejo s kombinacijo vrhunske vodljivosti, oprijemljivosti na mokrem cestišču ter s tiho vožnjo. Gume ECOWING pa se ponašajo z izredno simpatičnim profilom, in sicer v obliki listov ter prav posebne tehnologije. Zmanjšujejo porabo goriva pa tudi emisije ogljikovega dioksida. Veljajo tudi za izjemno tihe.

Kje se preizkušajo letne in zimske gume Kumho

Vse pnevmatike proizvajalca Kumho za evropski trg so razvite v evropskem razvojnem središču blizu Frankfurta na Majni. Testiranje pnevmatik se večinoma izvaja na preizkusni stezi ATP na severu Nemčije, prav tako na poligonu v Španiji. Celoletne in zimske gume Kumho so v glavnem preizkušene na Finskem, v kraju Ival, blizu polarnega kroga.

Pnevmatike omenjenega proizvajalca so nameščene v originalni opremi, med drugim pri Audi, Škoda, Mercedes-Benz, Mini Volkswagen, Seat ter korejskih proizvajalcih.

Kumho pnevmatika HS51 zmagala na Auto Bild testu letnih gum

Za letne in zimske gume Kumho lahko pogosto slišimo tudi preko medijev. V lanskem letu se je veliko pisalo o pnevmatiki Escta HS51, ki je prepričljivo zmagala na Auto Bild testu za letne pnevmatike.

Kumho je tako s svojo visoko zmogljivo pnevmatiko ESCTA HS51 presegel več kot 50 konkurenčnih proizvajalcev pnevmatik. Na preizkusu letnih pnevmatik revije Auto Bild v letu 2021 je dobil absolutno zmago. Tovrstni test je bil med najbolj obsežnimi testi, katerega rezultati so za potrošnike pa tudi za sam evropski trg s pnevmatikami izjemno pomembni.

In kakšne so pravzaprav karakteristike letne gume ECSTA HS51 za osebna vozila? To je odlična pnevmatika za uporabnike vozil, ki želijo gladkost ter tišino, in to z izjemno natančnim vodenjem ter zaviranjem. S svojo vrhunsko zasnovo tekalne plasti ter visokotehnološko zmesjo tovrstna pnevmatika ponuja najboljše iz obeh svetov.

Zimske pnevmatike Kumho

Zimske gume Kumho so izpopolnjene za hladno vreme s temperaturo pod 7 stopinj Celzija. Pnevmatike za zimo imajo dezen tekalne plasti. Ta v največji možni meri izboljšuje oprijem ter povečuje učinkovitost zaviranje na snegu in na ledu.

Zimska guma Kumho Wintercraft WP72 je označena kot pnevmatika za osebna vozila. Gre torej za novo asimetrično zimsko gumo za vozila srednega ter višjega razreda. Zasnovana je tako, da lahko ponuja odlične zmogljivosti, in to v prav vseh zimskih razmerah. Vzorec tekalne plasti omogoča učinkovit izpodriv vode in snega. Nova zmes gume pa zagotovi oprijem na najbolj hladnih ledenih cestah.

Zimske gume Kumho Wintercraft WP71 so pnevmatike za zmogljiva osebna vozila. Visoko zmogljive gume z novo obliko konturne tekalne plasti izboljšujejo zmogljivosti pnevmatike na mokri podlagi, suho upravljanje ter obrabo tekalne plasti. S povsem preprosto zasnovo pa tovrstne zimske gume Kumho omogočajo vrhunski oprijem ter stabilnost med vožnjo, in to v prav vseh zimskih razmerah.

Wintercraft WP51 je oznaka za Kumho zimsko gumo za osebna vozila z zasnovo 3D lamel za odlične zmogljivosti na mokrih ter zimskih cestah ter z odličnim oprijemom na snegu. Tudi I'ZEN zimske gume Kumho so zasnovane za osebna vozila. Gre za asimetrične zimske pnevmatike, ki ponujajo bistveno izboljšan oprijem na snegu ter ledu. Nudijo odlično stabilnost in oprijem v zimskih razmerah.

Celoletne pnevmatike Kumho

Kot že samo ime narekuje, so celoletne pnevmatike Kumho odlična izbira za vsesplošno zmogljivost v širokem razponu površin ter vremenskih razmer.

SOLUS 4S HA32 je oznaka za Kumho celoletno pnevmatiko, ki velja za povsem novo. Posebej ustreza evropskim razmeram na cesti ter ponuja vrhunsko zaviranje pa tudi stabilnost vožnje skozi celo leto. Vrhunska zmes pnevmatike ter vzorec cik-cak tekalne plasti v obliki črke V sta odgovorna za izjemno opazne izboljšave, in to predvsem v mokrem vremenu. Prinašajo zavidljivo oznako razreda B za oprijem na mokri podlagi.

SOLUS 4S HA31 pa je celoletna pnevmatika, ki vam lahko prinese novo udobje celoletnih zmogljivosti za majhne pa tudi srednje velike avtomobile.