Največji in najbolj poznan proizvajalec pnevmatik za avte na Poljskem

Verjetno skorajda vsak kupec pnevmatik pri izbiri novih pozornost namenja tudi proizvajalcu. Teh je veliko, zato je izbira primernega še toliko zahtevnejša. Pri izbiri letne ali zimske pnevmatike naletimo tudi na proizvajalca Kormoran. Ta v teh hipu velja za največjega in daleč najbolj poznanega proizvajalca pnevmatik za avtomobile na Poljskem.

Seveda pnevmatike Kormoran niso poznane samo na Poljskem, temveč tudi drugje po svetu. Na voljo so izjemno zanesljive letne in zimske gume Kormoran, ki se lahko pohvalijo tudi z dolgo življenjsko dobo. Leta 1995 se je proizvajalec pridružil družbi Michellin, kakovost njihovih izdelkov pa z leti samo še narašča. Na evropskem trgu med proizvajalci pnevmatik Kormoran zavzema vse večji delež v nižje cenovnem razredu pnevmatik. Njihove pnevmatike za osebna vozila so vse bolj priljubljene tudi pri nas. Letne in zimske gume Kormoran se proizvajajo s pomočjo Michellinove najboljše tehnologije ter proizvodnimi izkušnjami.

Letne in zimske pnevmatike Kormoran

Moto vodilnega poljskega proizvajalca pnevmatik je, da morajo biti kakovostni izdelki vedno cenovno dovolj dostopni. Tudi to pripomore k vse večji prodaji njihovih pnevmatik. Letne in zimske gume Kormoran se še posebej odlikujejo po odlični tekalni površini.

Letne pnevmatike Kormoran se vrhunsko obnesejo tudi v izjemno visoki vročini ter premorejo veliko kilometrov. Zimske gume Kormoran pa so ustrezno prilagodljive pri nizkih temperaturah. Omogočajo odličen oprijem, zagotavljajo kratko pot zaviranja ter so prav tako nadvse trpežne.

Predstavnice zimskih pnevmatik Kormoran

Pri nas so torej na voljo tudi zimske gume Kormoran. V to kategorijo izdelkov sodijo Kormoran Snowpro, Snowpro B2, Snowpro B, Snowpro B4, Snowpro B5, Vanpro Winter, SNOW, SUV SNOW.

Ker je Kormoran že dobri dve desetletji član Michellin Group ter tako dostopa do izjemno razvite tehnologije, so zimske gume Kormoran proizvedene na modernih proizvodnih trakovih. Kupcem pa ponuja odlično razmerje med ceno ter vrednostjo oziroma kakovostjo. Zimska pnevmatika Snowpro je bila zasnovana zlasti za srednjeevropske blage zimske razmere. Tovrstna guma je izredno dobro odporna na aquaplaning, ima veliko vlečno moč na mokrih ter zasneženih cestiščih. Več sto lamel pa je odgovornih za to, da se zimske gume Kormoran Snowpro odlično obnesejo tudi na izjemno spolzkih površinah. Zaradi kotalnega upora pa je guma nadvse ekonomična.

Kormoran zimske pnevmatike Snowpro B2 imajo izjemno nizko raven obrabe ter zelo dobro razmerje med ceno ter vrednostjo. Zlasti so dobrodošle za vozila malih ter srednjih kategorij. Zaradi nizkega kotalnega upora ter nizke ravni obrabe so tovrstne gume označene kot izjemno dobra ekonomična izbira. V profilu, ki je oblike V, ta je postavljen v smeri rotacije, se nahajajo globoki ter široki žlebovi. Ti so nadpovprečno učinkoviti pri odstranjevanju vode ter brozge. Posledično pa tovrstne zimske gume Kormoran nudijo tudi odlično zaščito proti aquaplaningu. Prav tako so znane po nizki ravni hrupa ter po uravnoteženem obnašanju med razmerami v času zime.

Tudi o kakovosti zimske gume Kormoran Snowpro B ni nobenega dvoma. Je izjemno priljubljena pnevmatika, z dolgo življenjsko dobo. Narejena je iz izjemno čvrstega ter fleksibilnega materiala, nima praznovozne funkcije. Lahko omogoča visoko zmogljivost tudi v izjemno zahtevnih zimskih razmerah, in to ne glede na to, ali gre za sneg, brozgo, led, dež. Pnevmatika se v vseh razmerah odlično prilega ter oprijema na vsakem vozišču. To pa seveda omogoča visoko vlečno silo, nadvse precizno krmiljenje, visoko zmogljivost in nenazadnje tudi kratko zavorno pot. Varnost ter zmogljivost po izredno dostopni ceni.

Za zimske gume Kormoran Snowpro B5 je značilno, da omogočajo veliko večjo varnost vožnje v primerjavi z drugimi generacijami gum. Imajo namreč precej občutno boljši oprijem na mokri podlagi, boljše zavorne karakteristike na mokri podlagi ter višjo zaščito pred nevarnimi učinki, ki jih lahko prinaša aquaplaning. V snežnih razmerah tovrstna pnevmatika usklajeno odlično deluje z ABS zavorami. Lamele vzorca omogočajo izjemno učinkovito vlečno silo pa tudi zavorno moč. Imajo zelo nizko raven obrabe, in sicer zaradi nizkega kotalnega upora, ki je značilen za premium pnevmatike. Omenjeno omogoča nižjo porabo goriva. Tovrstna zimska guma je označena tudi kot izjemno ekonomična.

Zimske gume Kormoran Vanpro so posebej izdelane za zimske vožnje. Predvsem so namenjene za kolesa manjših dostavnih ter transportnih vozil. Pri izdelavi tovrstnih pnevmatik se uporabljajo izjemno napredne tehnologije. Z njihovo pomočjo so na pnevmatikah okrepili bočnice pa tudi tekalno plast, in sicer do te mere, da gume lahko prenesejo zelo velike obremenitve. Nikoli ne izgubijo potrebnega oprijema, kar pa seveda zagotovi varno zimsko vožnjo. Prožnost pri vsaki vrsti mraza omogoča mešanica iz silikatne gume. Zimske gume Vanpro so znane po minimalni ravni obrabe. Uporaba tovrstnih zimskih gum pa zagotavlja prihranek tudi pri porabi goriva.

Predstavnice letnih pnevmatik Kormoran

Odlična izbira so tudi letne gume Kormoran. V to kategorijo na primer sodijo Kormoran IMPULSER B2, ROAD, ROAD DT2, IMPULSER B, RUNPRO B, ROAD PERFORMANCE, GAMMA B2, ULTRA HIGH PERFORMANCE, SUV SUMMER, VANPRO B3, VANPRO B2, VANPRO B2, GAMMA B2, IMPULSER B3, ROAD-TERRAIN.

Poletna pnevmatika Kormoran ROAD PERFORMANCE je zasnovana zlasti za suhe pogoje, na katerih lahko omogoči odličen oprijem. Pnevmatika je znana po vzdolžnih utorih ter brazdah, tako da se lahko povsem zadovoljivo oprijema vozišča, in to tudi v mokrih razmerah. ROAD PERFORMANCE je torej odlična in nadvse zanesljiva pnevmatika za uporabo v mestu. Tovrstna poletna guma za vozila je res odlična izbira za mestno vožnjo, predvsem v suhih, poletnih pogojih.

Modeli letnih pnevmatik Kormoran SUV SUMMER so razvrščeni v budget kategorijo ter so zasnovani za terenska vozila. Še posebej so dobrodošla izbira za mestno uporabo, predvsem za krajše vožnje ter za nekoliko starejša vozila. Glede na učinkovitost izkoristka goriva kot tudi glede na sam oprijem na mokri podlagi je tovrstna guma za vozila razvrščena v C kategorijo. To pa šteje za odlično oceno v primeru terenskih vozil. Sama vrednost ravni hrupa je primerna mejni, ne presega torej dovoljene vrednosti nad 71 dB. Letne gume SUV SUMMER se uporabljajo zlasti na suhem asfaltu, kljub temu pa imajo odlično oprijemljivost tudi na mokrem cestišču. Pnevmatike so zaželena izbira za avtomobile srednjega razreda in so zaradi precej nizkih cen dostopne prav vsakomur.