Zimske gume Goodyear kot izjemno inovativne pnevmatike

Na trgu so zimske gume Goodyear označene kot izjemno inovativne pnevmatike. Svojimi odličnimi karakteristikami zadovoljujejo pričakovanja tudi najbolj zahtevnih kupcev. Namenjene so vsem, ki pri vožnji na prvo mesto postavljajo varno ter udobno vožnjo.

Vse zimske gume Goodyear se dokazujejo na najrazličnejših evropskih testih pnevmatik ter dosegajo izjemno visoke rezultate, in to v vseh kategorijah.

Goodyear je kakovost, na katero se lahko zanesete

Goodyearove inovativne pnevmatike z vrhunskimi lastnostmi torej lahko zadovoljijo tudi pričakovanja najbolj zahtevnih kupcev. Tovrstna blagovna znamka z dolgoletno tradicijo predstavlja visokozmogljive pnevmatike za vozila, ki sodijo v tako imenovani premium razred.

Goodyear varnost torej ponuja preko svojih inovacij. Je prava izbira za voznike, ki daleč na prvo mesto postavljajo varno pa tudi kar se da udobno vožnjo.

Kakovost, zanesljivost in inovativnost

Pnevmatike Goodyear se zlasti odlikujejo po kakovosti, zanesljivosti ter po inovativnosti. Letne in zimske gume tako lahko izbirate v eni od najbolj obsežnih ponudb vrhunskih pnevmatik, ki jim, mimogrede, zaupajo tudi vodilni avtomobilski proizvajalci.

Omenjeni proizvajalec je razkril prvi koncept pnevmatike, ki je opremljena z umetno inteligenco in sposobno zaznavanja, odločanja, interaktivnosti in preoblikovanja. Tudi testi evropskih revij o pnevmatikah dokazujejo, da gume Goodyear dosegajo izjemno visoke rezultate, in to v vseh kategorijah. Proizvaja pa pnevmatike za osebna vozila, SUV/4X4, lahka tovorna vozila, tovorna vozila, avtobuse, delovne stroje.

Razlogi za nakup zimskih pnevmatik

Seveda je prvi razlog zagotovo zakonski predpis. Sicer pa so zimske pnevmatike – kot pove že ime – izdelane posebej za zimske razmere ter so tako bolj učinkovite pri nizkih temperaturah. Izdelane so iz posebne vrste zmesi, ki olajšujejo obvladovanje vozil na zasneženih pa tudi poledenelih cestah.

Ker imajo zimske gume širše bloke tekalne plasti ter dodatne zareze, omogočajo boljši oprijem ter odvajanje snežnih oblog. Za še boljši oprijem pa imajo nekatere tovrstne gume še ledene bodice. Za vse zimske pnevmatike pa je značilno, da torej nedvomno omogočajo varnejšo vožnjo v zimskih razmerah.

Tehnologije zimskih pnevmatik

  • Območja za poledenelo cesto.

Tekalna plast s številnimi oprijemnimi robovi omogoča bolj učinkovit oprijem, še posebej na poledenelih ter spolzkih cestiščih.

  • Zmes tekalne plasti za oprijem v zimskih razmerah.

Zmes tekalne plasti – ki zagotavlja boljši oprijem na poledenelih in zasneženih cestah, in to v vseh letnih časih.

  • 3D-lamele v osrednjem delu.

Tovrstne lamele zagotavljajo lažje zaviranje ter speljevanje na snegu in ledu.

Zimske gume Goodyear UltraGrip 9+

Zimske gume Goodyear UltraGrip 9+ omogočajo močan oprijem na snegu ter ledu. Zagotavljajo več prevoženih kilometrov. Večjo prožnost gume pri nižjih temperaturah pa jim zagotavlja nova mešanica zmesi WinterGrip Technology. Ker je tekalna plast izjemno prožna, nastaja bistveno manj razpok pri zahtevnih razmerah na cesti.

Zimske gume GoodyearUltraGrip Performance +

Zimske gume GoodyearUltraGrip Performance + zagotavljajo vrhunski oprijem na snegu in ledu. Prav tako tudi kratke zavorne poti na suhi ter mokri podlagi. Tehnologija Traction Protect je odgovorna za kratke zavorne poti, ker se zavorne sile lahko lažje pretvorijo v oprijem. Sposobnosti tovrstne zimske pnevmatike za deformiranje in povrnitev v prvotno stanje omogoča nova oprijemna smola.

Večjo prožnost gume pri nizkih temperaturah pa omogoča nova mešanica zmesi WinterGrip Technology. 

Tehnologiji SoundComfort in RunOnFlat

Tehnologija SoundComfort omogoča veliko tišjo pa tudi udobnejšo vožnjo, ker zniža raven hrupa v notranjosti vozila – za do 50 %. Revolucionarna tehnologija RunOnFlat zagotavlja, da s prazno pnevmatiko lahko prevozimo 80 kilometrov. To v praksi pomeni, da ne bo več treba menjavati pnevmatik ob robu ceste, obenem je manjša nevarnost za razpočenje gume na avtocesti. Zaščite platišč, ki so vgrajene v pnevmatiko, pa učinkovito varujejo kolesa pred poškodbami na robnikih.

Goodyearova tehnologija 3D BIS Technology®

Goodyearova tehnologija 3D BIS Technology® omogoča boljšo vodljivost v nepredvidljivem zimskem vremenu – na suhih ali mokrih cestah, na ledu, snegu ali snežni brozgi. Izpopolnjena oblika zimske gume omogoča večjo naležno ploskev, s tem pa zagotovi boljši nadzor nad vozilom na spolzki podlagi. Pnevmatika s svojim dezenom nove generacije v obliki črke V tudi nekoliko obrabljena ohranja dobro vodljivost.

Pametno je torej izkoristiti prednosti Goodyearove tehnologije 3D-BIS Technology®, saj vam omogoča krajšo zavorno pot, kjer je to najpomembneje. Sistem medsebojnega prepletanja blokov omogoča zagotoviti za meter krajšo zavorno pot na snegu, kot jo imajo v povprečju druge konkurenčne zimske pnevmatike.

Zimska guma UltraGrip 8 je na primer v primerjavi s povprečnim rezultatom dveh glavnih konkurenčnih pnevmatik zagotovila 3 % krajšo zavorno pot. Zavorna pot na snegu od 50 km/h do 5 km/h.

Za brezskrbno vožnjo v zimskem času posezite po pnevmatikah Goodyear

Zagotovo ste se v zimskem času že precejkrat znašli v situacijah, ko vam je pri vožnji po snegu in ledu zanašalo vozilo. V takšnih razmerah priporočamo, da na svoje vozilo namestite pnevmatike Goodyear, ki so trenutno hit med zimskimi gumami.

Ker se zimske gume Goodyear med vožnjo izredno dobro vodi, z zanašanjem ne boste imeli več težav. Seveda pa morate biti vse eno pozorni, da imajo vaše pnevmatike še vedno dovolj profila. Le v tem primeru vam namreč lahko zagotovijo varno vožnjo.