Zmogljive zimske gume Fortuna za popolno udobje vožnje

Zimske razmere so za marsikaterega voznika zelo zahtevne, zato je zelo pomembno, kakšne zimske gume izberemo. Te zagotavljajo optimalen oprijem in vodljivost po snegu in mrzli zimski podlagi, zato je vožnja z njimi zagotovo varnejša.

Zimske gume pa so med 15. novembrom in 15. marcem, oziroma do tedaj, ko so na cesti zimske razmere, tudi obvezna zimska oprema vseh vozil. Med pestro ponudbo zimskih gum lahko izberemo gume različnih proizvajalcev, med katerimi so tudi zimske gume Fortuna.

Fortuna – blagovna znamka pnevmatik, ki nudi optimalne vozne zmogljivosti

Čeprav je blagovna znamka Fortuna nekoliko manj poznana, pa v svojih proizvodnih obratih razvija kakovostne in visoko zmogljive pnevmatike. Gre za blagovno znamko, ki je je svoje gume prvič lansirala na trg leta 2005, vse od tedaj pa nenehno vlaga v raziskave in razvoj.

Rezultat tega so gume z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo, ki vam ponujajo najboljše športne zmogljivosti, stabilnost pri visokih hitrostih in izboljšan oprijem na suhi in mokri cesti. Leta 2015 je znamka predstavila zimske gume Fortuna z izboljšano mešanico gume in modernim dizajnom, ki še danes navdušuje številne uporabnike.

Blagovna znamka Fortuna se osredotoča predvsem na trg osebnih avtomobilov, dostavnih in lahkih tovornih vozil ter SUV/4x4 vozil. Njihove gume zagotavljajo udobno in varno mestno vožnjo v vseh razmerah, zato so vam na voljo letne, celoletne in zimske gume Fortuna.

Z zimskimi gumami Fortuna lahko opremite vse tipe vozil

Zimske gume Fortuna so na voljo za vsa osebna vozila, vozila na štirikolesni pogon (SUV 4x4) in lahka tovorna vozila. Za vsa osebna vozila boste v njihovi ponudbi našli modela zimskih gum Fortuna Gowin in Winter, ki so na voljo v 80-ih različnih velikosti.

Če iščete zimske gume za vozilo na štirikolesni pogon, potem so primerni modeli Fortuna Gowin UHP3 in Winter SUV, ki so na voljo v več kot 31-ih velikosti. Za lahka tovorna vozila pa je na voljo 11 različnih velikosti modela Fortuna Gowin VAN.

Kako najhitreje prepoznate zimske gume Fortuna?

Da se boste z zagotovostjo prepričali o tem, da kupujete gume za zimske razmere, potem jih boste prepoznali po značilnem piktogramu gore s tremi vrhovi in snežinko. Ta je od 1. maja 2021, ko je EU uvedla novo uredbo o označevanju pnevmatik, obvezna za vse zimske pnevmatike.

Že omenjen piktogram je zagotovilo, da imajo gume certifikat za zimske razmere, ki ga proizvajalci pogosto označujejo tudi s kratico 3PMSF (3 Peak Mountain Snowflake). To pomeni, da zimske gume Fortuna zadostijo vsem minimalnim standardom glede zaviranja in oprijema na snegu, pri čemer se natančno upošteva preskusno površino, temperaturo zraka, obremenitev, tlak in hitrost. 

Prav tako pa ne smemo pozabiti na optimalen nadzor vozila ob nizkih temperaturah. Posebna gumena zmes v zimskih gumah Fortuna zagotavlja optimalen oprijem tudi v najbolj hladnem vremenu, kar vam omogoča stabilno in varno vožnjo.

Izkoristek goriva pri zimskih gumah Fortuna

Ob vedno višjih cenah goriva, postaja dejavnik porabe goriva zelo pomemben, ko je potrebno sprejeti odločitev o zimskih gumah. Te lahko na porabo vplivajo celo do 20 %. Glede na kotalni upor se izkoristek goriva pri zimskih gumah Fortuna giblje med C in D razredom, ne glede na to ali gre za zimske gume osebnih vozil ali lahkih tovornih vozil.

Zimske gume Fortuna na vseh testih dosegajo povprečno porabo goriva, zato bodo z njimi zadovoljni tudi najbolj zahtevni uporabniki. Ker je njihov kotalni upor manjši, se takšne gume tudi manj obrabljajo, zato jih boste ob ekonomični vožnji lahko zelo dolgo uporabljali.

Oprijem na mokri podlagi

Vsi bolj in manj izkušeni vozniki dobro vemo, da se vozilo na mokrem cestišču obnaša popolnoma drugače kot pa na suhem. In pri tem imajo pomembno vlogo tudi kakovostne pnevmatike. Zimske gume Fortuna se z vidika zavornih lastnosti še posebej dobro obnesejo, saj je večina njihovih modelov zimskih gum uvrščenih v razred C, nekateri pa v D.

Nad zavornimi lastnostmi so presenečeni mnogi uporabniki zimskih gum Fortuna, ki so se odločili za njihov nakup. Ob upoštevanju varnostne razdalje in omejitev hitrosti so se izkazale za zelo učinkovite, kar se tiče njihove zavorne poti. K temu močno pripomore njihova posebna mešanica gumene zmesi in profil, ki poskrbi za učinkovito odvodnjavanje odvečne vode, s tem pa boljši oprijem.

Z zimskimi gumami Fortuna do udobne vožnje

Udobje pri vožnji je prav tako pomemben vidik, ko izbirate primerne zimske gume za vaše vozilo. Te ustvarjajo med vožnjo določeno raven hrupa, ki močno vpliva na udobje pri vožnji kot tudi na okolico. 

Za marsikoga je presenečenje, da se zimske gume Fortuna lahko pohvalijo z najnižjimi ravnmi hrupa. To pomeni, da se skorajda vsi njihovi modeli zimskih gum uvrščajo v A razred ravni hrupa. Le redko kateri pa v B. Več kot očitno je, da boste z zimskimi gumami Fortuna dosegli najboljše udobje pri vožnji, še posebej, če vas hrup pogosto moti.

Pri izbiri zimskih gum Fortuna ne pozabite na ustrezne dimenzije

Medtem, ko se osredotočate na lastnosti zimskih gum Fortuna, pa nikakor ne pozabite tudi na izbiro primerne dimenzije. Nič vam ne pomaga, če kupite najboljše zimske gume Fortuna, če le teh na svoje vozilo ne boste mogli namestiti. Ob tem vam priporočamo, da preverite tudi homologacijski kartonček, saj zimske in letne gume niso vedno enakih velikosti.

Kot smo že zapisali, lahko v ponudbi zimskih gum Fortuna izbirate med različnimi velikosti gum tako za osebna vozila, lahka tovorna vozila kot tudi za SUV vozila na štirikolesni pogon. Velikost pnevmatik je zapisana na njihovem stranskem delu, pri čemer morate biti pozorni na širino tekalne površine, razmerje med bočno višino in širino preseka pnevmatike in notranji premer pnevmatike v palcih.

Z izbiro zimskih gum Fortuna primernih dimenzij boste zagotovo naredili korak naprej k varni in udobni vožnji. Ker pa se zimske gume Fortuna pohvalijo z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, bodo s svojimi lastnostmi presenetile marsikaterega voznika.