Zimske gume Continental za popoln nadzor na zasneženih in poledenelih cestah

Pnevmatike veljajo za edini del vozila, ki se dotika podlage. To pomeni, da so eden od najbolj obremenjenih delov, obenem pa so uvrščene med najpomembnejše faktorje za varnost na cesti. Na splošno jih ločimo na letne in zimske. Med seboj pa se razlikujejo tudi po znamki, velikosti, nosilnosti, hitrostni kategoriji ter še po čem. Najpomembneje pa je, da ustrezajo trenutnim vremenskim razmeram. To pomeni, da morajo biti prilagojene določenim vremenskim pojavom, v katerih se lahko optimalno obnesejo.

Za optimalen nadzor na zasneženih in poledenelih cestah so zimske gume Continental odlična izbira. Odlikujejo se po izjemno učinkovitem zaviranju na mokrem in po odpornosti proti akvaplaningu. Obenem veljajo za izjemno ekonomične. Z njimi namreč lahko prevozite dolge razdalje, in to z majhno porabo.

Zanesljiv nadzor in najkrajša zavorna pot zimske gume Continental

Zimske gume Continetal so zaznamovane po novi zasnovi lamel – Triple Sipe Concept. Ta omogoča zanesljiv nadzor ter kar najkrajšo pot zaviranja za prvovrstne užitke v vožnji pozimi. Optimalno zaviranje na mokrem zagotavlja gume zmes Cool Chili. Za učinkovito obvladovanje akvaplaninga pa so v veliki meri odgovorni kanali Hydro Groove.

Gumena zmes s smolo ter prožno polimerno zasnovo omogoči veliko prevoženih kilometrov, in to z majhno porabo goriva. S zimskimi pnevmatikami Continental tako nobena razdalja ni predolga.

Gume za zimske razmere

Že samo ime narekuje, da so zimske pnevmatike prilagojene za vožnjo v zimskih razmerah. V primerjavi z letnimi so zimske gume bolj elastične, saj vsebujejo več kavčuka. Prav tako jim je dodan tudi silikon, ki gumo naredi še mehkejšo pri nizkih temperaturah. Letne in zimske gume se razlikujejo tudi po debelini profila. Pri zimskih je precej globlji, da se zmorejo dobro obnesti na mokrih površinah ter snegu. Na takšen način gume za zimo lažje obvladujejo vodo, sneg, plundro, prav tako se učinkoviteje oprimejo spolzke podlage.

Zaradi omenjenih lastnosti se zimske pnevmatike odsvetujejo za rabo med poletjem. Na pregretem asfaltu se namreč izjemno slabo odzivajo ter precej hitreje obrabljajo. Ob tem trpi tudi varnost. Porabimo tudi več goriva in njihov življenjski rok bo krajši, ker se hitreje obrabijo. Ravno zato je še toliko bolj pomembna sezonska menjava gum. To nas dejansko stane precej manj v primerjavi s prezgodnjo menjavo pnevmatik.

Zanesljiv vir za odločanje o nakupu zimskih pnevmatik

Test za zimske pnevmatike je eden od najzanesljivejših virov za odločanja o nakupu zimskih gum. Takšen test namreč prikaže več ključnih aspektov gum, ki nam zagotavljajo sprejeti kompromis oziroma poiskati primerne gume za naš način vožnje ter za naše potrebe.

ADAC nemško podjetje vsako leto opravi test pnevmatik, na katerem se ocenjuje številne kategorije, na primer akvaplaning, dež, obraba, hitrostni preizkus, zaviranje.

Pri izbiri gum se odločamo, v katerem cenovnem razredu se nahajajo, kako udobne in tihe so, kakšna je njihova življenjska doba ter kotalni upor, kakšen je oprijem na mokri ter suhi podlagi. Testi zimskih pnevmatik so lahko odlično vodilo pri odgovarjanju na tovrstna vprašanja.

Naključni izbor zimskih gum Continental

 • Continental 225/45R18 95V XL FR WinterContact TS 850 P

Zimske gume Continetal WinterContact™ TS 850 P so predstavnice nove generacije Continentalovih pnevmatik, ki jih odlikuje izjemna natančnost.

Ponujajo:

 • izboljšan oprijem na zimskih cestah.

Zimske gume Continetal WinterContact™ TS 850 P z revolucionarnima tehnologijama PrecisionPlus in S-Grip so pripravljene na vsa presenečenja, ki ležijo na cesti.

 • nadpovprečna vodljivost na suhem.

Z edinstvenim pristopom k zasnovi zimske gume je poskrbljeno za izjemno natančnost pri pospeševanju pa tudi pri vožnji skozi zavoje.

 • krajša pot ustavljanja.

Tehnologija ActiveBand znatno skrajša pot ustavljanja – na suhi in mokri podlagi.

 • nova generacija pnevmatik

Zimske gume Continental WinterContact™ TS 850 P so predstavnice nove generacije Continentalovih pnevmatik. Odlikuje jih izjemna natančnost.

 • Continental XL FR WinterContact TS 850 P SUV

WinterContact TS 850 P SUV so popolna zimske gume Continental za mrzle in mokre vremenske razmere. Zasnovane so bile v Nemčiji. Odlikuje jih izboljšana zavorna učinkovitost na zasneženih, poledenelih in mokrih cestah

Tovrstna zimska guma nudi odzivno zaviranje in krmiljenje v mokrih in poledenelih cestnih razmerah. S svojo edinstveno zasnovo nudi nadpovprečno zavorno učinkovitost na zimskih cestah ter vrhunsko vodljivost ter oprijem, tudi v ekstremnih voznih razmerah. Pot ustavljanja na ledu je kratka.

Zimska guma ContiWinterContact™ TS 850 vsebuje edinstveno gumeno zmes, ki omogoča oprijem tudi na najbolj zahtevnih voziščih, izjemno zavorno učinkovitost ter hitrejše ustavljanje vozila.

 • Continental XL FR TS830P AO Conti Winter Contact TS 830 P

Tovrstne zimske gume Continental omogočajo izjemno varnost za zelo zmogljiva vozila v zimskem času. Imajo izjemno moč zaviranja na ledu in snegu. Zimske pnevmatike, ki ji zaupajo vodilni avtomobilski proizvajalci. Med drugim opremlja modele Audi A1/A3/A6/A8 ter Porsche 911/Macan/Panamera.

V sredini profila tovrstne zimske gume Continental so zelo togi bloki in številne lamele, ki tvorijo veliko oprijemnih robov, poskrbijo za boljšo zavorno moč na mokrih ter poledenelih cestah. Zaradi enakomerno porazdeljene togosti blokov ter enakomerne razporeditve pritiska po naležni ploskvi v stiku s podlago ima guma manjšo ter enakomernejšo obrabo. Končni rezultat: več prevoženih kilometrov.

 • Continental XL WinterContact TS 850 P

Največje prednosti zimske gume Continental 225/55R16 99H XL WinterContact TS 850 P so:

 • izboljšan oprijem na zimskih cestah.

Pnevmatika WinterContact™ TS 850 P z revolucionarnima tehnologijama PrecisionPlus in S-Grip je pripravljena na prav vsa morebitna presenečenja, ki ležijo na cesti.

 • nadpovprečna vodljivost na suhem.

Z edinstvenim pristopom k zasnovi pnevmatike je poskrbljeno za odlično natančnost pri pospeševanju ter vožnji skozi zavoje.

 • krajša pot ustavljanja.

Tehnologija ActiveBand precej skrajša pot ustavljanja na suhi ter mokri podlagi.

 • predstavnica nove generacije pnevmatik

Zimska guma Continetal WinterContact™ TS 850 P je predstavnica nove generacije Continentalovih pnevmatik, ki jih odlikuje vrhunska natančnost.

 • Continental WinterContact™ TS 870 P

Tovrstne zimske gume Continental se odlikujejo predvsem po inteligentni zasnovi lamel in profila. Omogočajo izjemno natančno krmiljenje avtomobila na snegu in ledu. Nova receptura gumene zmesi CoolChili™ dobro poskrbi za doživetje odličnih zmogljivosti na mokrem.

Velika kilometraža ter majhen kotalni upor, ki pripomore k manjši porabi goriva, izboljšujeta ekonomičnost.