Zimske gume 195 65 r15 različnih blagovnih znamk

Zimska oprema je obvezna na vseh vozilih od 15. novembra do 15 .marca, oziroma takrat, ko so na cestah zimske razmere. Z njimi se tako ne izognete le kazni, ampak poskrbite tudi za stabilno in bolj varno vožnjo.

K temu pripomore posebna mešanica gumene zmesi, ki je prilagojena zimskim razmeram in nizkim temperaturam, ter specifičen in globlji profil. Poleg njihovih tehničnih lastnosti, pa morate biti pri izbiri še posebej pozorni na njihove dimenzije – zimske gume 195 65 r15 so na primer primerne za osebna vozila.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri zimskih gum?

Ne glede na to, ali kupujete zimske gume 195 65 r15 ali gume večjih ali manjših dimenzij, so za varno in udobno vožnjo ključnega pomena njihove lastnosti. Večino od tega boste lahko razbrali že iz označevanja pnevmatik, ki je po novem v veljavi od 1. maja 2021.

Za zimske gume je ključnega pomena, da imajo pnevmatike piktogram s snežinko in goro s tremi vrhovi.

Poleg omenjenih piktogramov boste na oznakah zimskih pnevmatik naleteli tudi na podatke o oprijemu na mokri podlagi, izkoristku goriva ter hrupu, ki ga zimske gume ustvarjajo med vožnjo. V vseh primerih so gume razvrščene v različne razrede. 

Kaj pomenijo oznake 195 65 r15?

Pri izbiri zimskih gum pa ne spreglejte tudi oznak o njihovih dimenzijah. Te so izražene s tremi različnimi številkami, kot jih imajo na primer tudi zimske gume 195 65 r15. Verjetno vas zanima, kaj te številke sploh pomenijo.

Številka 195 pomeni širino pnevmatik izraženo v milimetrih. 65 je višina pnevmatike glede na njeno širino, ki je izražena v odstotkih. Oznaka »r« pomeni, da je zgradba pnevmatike radialna in število 15 ob njej pomeni premer platišča v colah.

Sava zimske gume 195 65 r15

Če za zimske gume ne želite zapraviti celega bogastva in želite vseeno kakovostne gume, potem zagotovo ne boste zgrešili z Sava zimskimi gumami 195 65 r15. Gre za napredne zimske gume z odličnim oprijemom na mokrih in zasneženih cestah.

Sava zimske gume 195 65 r15 vsebujejo posebno smolo, ki zagotavlja enakomerno obrabo, boljši oprijem in krajšo zavorno pot, medtem ko pri nizkih temperaturah še vedno ostajajo mehke in prožne. Dezen tekalne površine poskrbi za učinkovito odvajanje vode, s čimer je vožnja še bolj stabilna.

Goodyear zimske gume 195 65 r15

Za zahteven zimske razmere kot sta sneg in poledenelo cestišče, so Goodyear zimske gume 195 65 r15 odlična rešitev. Te vam bodo zahvaljujoč najbolj naprednim tehnologijam tovrstne neprijetne situacije bistveno olajšale.

Nova mešanica zmesi poskrbi za večjo prožnost gume tudi pri najbolj nizkih temperaturah, kar vam zagotavlja zanesljivo vožnjo in popoln nadzor nad voziščem. V kombinaciji s profilom tekalne površine pa imajo krajšo zavorno pot, kar je ključnega pomena za vašo varnost v snežnih zimskih razmerah.

Michelin zimske gume 195 65 r15

Z Michelin zimskimi gumami boste deležni največje varnosti v zahtevnih zimskih razmerah. Z najnovejšo generacijo zmesi zagotavljajo odličen oprijem tako pri nizkih temperaturah, v snegu kot tudi na mokrih površinah.

Njihova večplastna zmes tekalne plasti z žlebovi zagotavlja največjo zmogljivost zaviranja in nadzora v snegu, zato boste varni v vseh najbolj ekstremnih vremenskih razmerah. Zaradi svoje izjemne trpežnosti in nizke obrabe pa jih boste lahko zelo dolgo uporabljali.

Continental zimske gume 195 65 r15

S Continental zimskimi gumami 195 65 r15 boste prevozili ogromno varnih kilometrov v najbolj zahtevnih vremenskih razmerah. Najnovejši model WinterContact se pohvali s togimi bloki v sredini profila pnevmatike in številnimi lamelami, ki zagotavljajo najboljšo zavorno moč na mokrih in poledenelih cestah ter v snegu.

Ker so že omenjeni bloki enakomerno razporejeni po tekalni površini, to zagotavlja enakomerno porazdelitev pritiska pri stiku s podlago. Zaradi tega imajo Continental zimske gume 195 65 r15 manjšo in enakomernejšo obrabo.

Pirelli zimske gume 195 65 r15

Zahvaljujoč najnovejši prilagodljivi tehnologiji 3D lamel nudijo Pirelli zimske gume 195 65 r15 dolgotrajno zmogljivost v snegu, ledu in na mokrem cestišču. Z njimi je nadzor vozila še boljši, vožnja pa je zaradi tega stabilnejša in varnejša.

V Pirelli zimskih gumah 195 65 r15 so lamele tekalne površine v linearnem položaju, ob njihovi obrabi pa se spremenijo v cik-cak obliko. To vam zagotavlja najboljši oprijem in sposobnost zajemanja snega od prvega do zadnjega kilometra.

Kumho zimske gume 195 65 r15

S Kumho zimskimi gumami 195 65 r15 je vožnja varna in udobna tudi v najbolj ekstremnih zimskih razmerah. Zanje je značilno, da so izpopolnjene za hladno vreme s temperaturami pod 7°C, zato so najboljša rešitev tudi za zime, ko ni veliko snega.

Kumho zimske gume 195 65 r15 imajo dezen tekalne površine, ki v največji meri izboljša oprijem in poveča učinkovitost zaviranja v snegu in ledu. Zaradi tega se boste v nepredvidljivih zimskih razmerah še bolje znašli.

Kormoran zimske gume 195 65 r15

Zaradi posebnega vzorca tekalne površine v obliki črke V in velike gostote lamel, vam Kormoran zimske gume 195 65 r15 zagotavljajo izjemen oprijem na snegu, v snežni brozgi in na mokrih površinah. Z njimi boste vožnjo v ekstremnih razmerah še bolje obvladali.

Posebna gumena zmes omogoča ohranjanje primerne mehkobe gume tudi pri ekstremno nizkih temperaturah zraka. Zaradi popolnoma nove zmesi s siliko pa je njihova kotalni upor majhen, kar boste hitro opazili na njihovi manjši obrabi in porabi goriva.

Imperial zimske gume 195 65 r15

Tudi z Imperial zimskim gumami 195 65 r15 boste deležni varne vožnje v zimskih razmerah. Gume so se na vseh testih še posebej dobro obnesle na suhih podlagah, medtem ko je njihova odzivnost na mokrih površinah povprečna.

Imperial zimske gume 195 65 r15 vas ne bodo pustile na cedilu tudi v največjem snegu, saj se lahko pohvalijo z izjemno vodljivostjo in najboljšim oprijemom. Posebno udobje predstavljajo nizke ravni hrupa, zaradi katerih je vožnja bolj tiha.

Fortuna zimske gume 195 65 r15

Fortuna zimske gume 195 65 r15 predstavljajo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. To je dokaz več, da lahko tudi z nekoliko manj denarja dobite kakovostne zimske gume, ki enako zadovoljijo zahtevnim zimskim razmeram.

Z zimskimi gumami Fortuna je vožnja v snegu stabilna in popolnoma varna, zaradi majhne ravni hrupa pa je tudi udobna.