Letne gume Pirelli Powergy so vedno pametna in varna izbira

Izbira letnih gum je vse prej kot enostavna. Ker pa jih imamo nameščene na naših vozilih več kot pol leta, ni vseeno, kakšne boste izbrali. Strokovnjaki so si enotnega mnenja, da so kakovostne gume poleg zavornega sistema tiste, ki v največji meri zmanjšujejo tveganje za nesrečami.

Pred nakupom letnih gum si torej naredite seznam, kateri dejavniki so vam pri gumah najbolj pomembni. Nekdo bo na prvo mesto postavil majhno porabo goriva, medtem ko bo nekomu drugemu prioriteta udobje ali pa zaviranje na mokri in suhi podlagi. Želje in potrebe so različne, zato boste na trgu naleteli na pestro ponudbo letnih gum, med katerimi so tudi gume Pirelli Powergy.

Pirelli – eden največjih svetovnih proizvajalcev gum 

Pirelli je italijanski proizvajalec pnevmatik s sedežem v Milanu, sicer pa ima podjetje kar 19 tovarn in je prisotno v več kot 160 državah na svetu. Trenutno se uvršča na 5. mesto lestvice največjih svetovnih proizvajalcev pnevmatik, takoj za proizvajalci Bridgestone, Michelin, Continental in Goodyear.

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1972 in vse od svojih prvih začetkov pa do danes neprestano stremi k razvoju kakovostnih in zmogljivih pnevmatik. Zato ni nič nenavadnega, da je svoje mesto našlo tudi v svetu avto-moto športa, pri čemer svoje znanje in izkušnje prenaša tudi na področje pnevmatik za osebna vozila, SUV vozila in lahka transportna vozila.

Pirelli Powergy vam zagotavlja največjo varnost v vseh razmerah

Letne pnevmatike Pirelli Powergy je popolnoma nova linija letnih pnevmatik Pirelli, ki vas bo navdušila s svojimi lastnostmi. Z njimi se boste brezskrbno in samozavestno podali na cesto v vseh razmerah, saj jih odlikuje natančna vodljivost tako v suhem kot tudi v mokrem vremenu. 

Pirelli Powergy pa se še posebej odlično obnesejo na mokri podlagi, saj zagotavljajo visoko stopnjo oprijema in zaviranje Powergy, zaradi česar pnevmatike dosegajo EU oznako A za oprijem na mokrih podlagah. Vse to pripomore k temu, da se boste na cesti vedno počutili samozavestno, ne glede na razmere.

Razlogov za to je več. Široki sredinski kanali poskrbijo za učinkovito odvajanje vode izpod površine pnevmatik na mokrih podlagah. V kombinaciji z lamelami v obliki plavuti pa je bistveno manjše tveganje za pojav akvaplaninga.

Nizek kotalni upor zagotavlja nizko porabo goriva in visoko stopnjo udobja

Letne pnevmatike Pirelli Powergy pa niso le izjemno zmogljive, ampak ponujajo tudi visoko stopnjo udobja. Optimiziran dizajn in položaj lamel poskrbi za manjši hrup in večje udobje pri največjih hitrostih, medtem, ko so inovativni materiali glavni krivec za nizek kotalni upor. 

Več kot očitno je, da boste z gumami Pirelli Powergy veliko tudi prihranili, saj nizek kotalni upor ne pripomore le k manjšemu hrupu, ampak bistveno pripomore tudi k manjši porabi goriva. Za vse pa je zagotovo pomemben podatek, da lahko z gumami Pirelli Powergy prevozite veliko kilometrov, predno se boste zopet morali odpraviti k vulkanizerju. S tem pa ne boste le prihranili, ampak boste prispevali tudi k čistejšemu okolju in manjšem številu odpadnih pnevmatik.


Prikaži vse Pirelli Powergy pnevmatike