Letne pnevmatike Michelin Pilot Sport 5 navdušujejo s svojo zmogljivostjo in estetiko

Kakovost pnevmatik neposredno vpliva na varnost v cestnem prometu. Od njih je namreč odvisen nadzor nad vozilom, njegove vozne lastnosti, zmogljivost terenske vožnje, zavorna razdalja in obnašanje v zahtevnih vremenskih razmerah ali pri velikih hitrostih.

Zato je nujno, da pri izbiri pnevmatik pomislite na vaš slog vožnje, koliko kilometrov običajno prevozite in tudi po kakšnem terenu se najpogosteje vozite. Če ste ljubitelj velikih hitrosti in lastnik zmogljivega vozila, potem so letne pnevmatike Michelin Pilot Sport 5 prava izbira.

Michelin – drugi največji proizvajalec gum na svetu

Michelin je priznani francoski proizvajalec gum. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1889. Na področju zasnove pnevmatik je neprestano stremel k inovativnosti, zato se lahko pohvali tudi z nekaterimi ključnimi inovacijami na področju pnevmatik, kot je na primer prva odstranljiva pnevmatika in prva radialna pnevmatika iz leta 1946.

Trenutno je Michelin drugi največji proizvajalec gum na svetu, takoj za Bridgestonom, ob tem pa je znan tudi po svojih turističnih vodnikih, cestnih zemljevidih in zvezdicah, ki jih podeljuje restavracijam. Svoje znanje in tehnologije zelo dobro izkorišča tudi v svetu MotoGP, formule 1 in na vzdržljivostnih dirkah. S tega vidika vas bodo navdušile tudi pnevmatike Michelin Pilot Sport 5, s katerimi lahko preizkusite njihove športne zmogljivosti.

Michelin Pilot Sport 5 so letne pnevmatike za veliko število prevoženih kilometrov

Le malokdo verjame v to, da so lahko športno zmogljive pnevmatike zasnovane tudi za veliko število prevoženih kilometrov. Več kot očiten dokaz za to so letne pnevmatike Michelin Pilot Sport 5, ki jih odlikuje kombinacija visoke zmogljivosti in maksimalne življenjske dobe.

Da boste gume Michelin Pilot Sport 5 vozili dlje, je glavni krivec konstrukcijska tehnologija MaxTouch. Ta pripomore, da se sile pospeševanja, zaviranja in zavijanja enakomerno porazdelijo, zaradi česar se tekalna plast obrabi bistveno manj. 

Dynamic Response in Dual Sport za optimalno odzivnost in maksimalno varnost pri največjih hitrostih

S pnevmatikami Michelin Pilot Sport 5 boste občutili optimalno odzivnost prenosa ukazov s krmila na cesto. Za to poskrbi tehnologija Dynamic Response, ki zagotovi natančno vožnjo pod najvišjimi obremenitvami, kar se odraža z odlično stabilnostjo v vožnji skozi ovinke.

Ne glede na zmogljivost pnevmatik Michelin Pilot Sport 5 pa je varnost na cesti še vedno na prvem mestu. Za njihovo dvojno zasnovo dezena tekalne plasti Dual Sport so značilni veliki vzdolžni utori, ki učinkovito odvajajo vodo na mokrih cestah, zunanji bolj togi bloki pa zagotavljajo najboljši oprijem na suhih podlagah.

Michelin Pilot Sport 5 – zmogljivost in estetika na enem mestu

Letne gume Michelin Pilot Sport 5 pa vas bodo navdušile tudi s svojim dizajnom. Njihov Premium Touch dizajn bočnic ustvarja elegantno, črno – mat estetiko s teksturo podobno žametu, zato se odlično podajo k vsem športno zmogljivim vozilom.

Pnevmatike Michelin Pilot Sport 5 pa imajo tudi indikator obrabe Wear2check, ki vam omogoča, da njihovo stopnjo obrabe spremljate na zelo enostaven način. Z njim boste najhitreje izvedeli, kdaj je napočil čas za njihovo menjavo.


Prikaži vse Michelin Pilot Sport 5 pnevmatike