Letne gume Sava so priljubljena izbira vseh generacij in avtomobilov

Kakovostne in zmogljive letne gume so pomemben del varnosti na cesti. Zasnovane so za visoke temperature in so namenjene uporabi v poletnih mesecih, le v priobalnem delu Slovenije se lahko uporabljajo celo leto.

Letne gume se tako v večjem delu Slovenije uporabljajo od 15. marca do 15. novembra, oziroma takrat, ko na cesti ni zimskih razmer. Danes je vsem voznikom na voljo pester izbor letnih gum, med katerimi so tudi letne gume Sava. Te še posebej slovijo po svoji tradiciji in kakovosti.

Sava – tehnologija, tradicija in kakovost

Blagovno znamko Sava vozniki poznajo že več kot 100 let. Od leta 1998 pa je pomemben del mednarodne korporacije Goodyear, katere strokovno znanje in izkušnje s pridom izkorišča. Za snovanje gum uporabljajo napredno opremo, vse gume pa morajo ustrezati Gooodyearovim standardom kakovosti.

Gume Sava so že dolgo znane po svoji kakovosti, zanesljivosti in trpežnosti, vse pa imajo tudi garancijo za izdelavo, material in zasnovo. Njihov širok izbor pnevmatik za vse vremenske razmere so odlično nadomestilo za dražje blagovne znamke. 

V njihovi ponudbi boste tako našli zmogljive celoletne, zimske in letne gume Sava, ki nudijo tisto, kar imajo številni vozniki najraje: zanesljive gume za razumno ceno. 

Značilnosti letnih gum Sava

Letne gume Sava so optimizirane za blage vremenske razmere, torej visoke temperature in deževno vreme. Zanje je značilna mehkejša gumena zmes, ki zagotavlja boljši oprijem in vodljivost tako v mokrih kot tudi v suhih razmerah.

Vendar je potrebno upoštevati, da se njihove lastnosti pod temperaturo 7°C poslabšajo. Zaradi tega jih je priporočljivo vsako leto 15. novembra zamenjati kljub napovedim, da bo v prihajajoči zimi malo snega.

Če si želite zagotoviti najboljšo vodljivost in zmogljivost v poletnih mesecih, potem so letne gume Sava idealna izbira. Zaradi pestre ponudbe različnih dimenzij so njihove letne gume primerne za majhne avtomobile, srednje velike in enoprostorce ter luksuzne in športne avtomobile.

Letne gume Sava za majhne avtomobile

Za majhna osebna vozila so idealna izbira letne gume Sava Perfecta. Te so posebej zasnovane za varčne voznike, saj se lahko pohvalijo z nizko porabo goriva. K temu pripomore njihova lahka konstrukcija in dezen tekalne površine, ki zagotavljata manjši kotalni upor.

Z letnimi gumami Sava Perfecta se boste počutili varno tako v suhem vremenu kot tudi v dežju. Izdelane so iz posebne kavčukove zmesi, ki je še posebej izpopolnjena za učinkovito zaviranje na mokrih cestah. K temu pripomorejo tudi široki kanali v tekalni plasti, ki učinkovito razpršijo vodo in na ta način omogočajo popoln nadzor nad vozilom. V vozilu pa se ne boste počutili le varno, ampak tudi udobno. Bloki dezena so oblikovani tako, da zmanjšujejo kotalni hrup, zaradi česar je vožnja z njimi še bolj tiha.

In še enkrat več naj poudarimo, da boste z letnimi gumami Sava Perfecta tudi prihranili. Posebna kavčukova zmes se počasneje obrablja, poleg tega pa so gume zasnovane tako, da omogočajo večjo naležno ploskev. Rezultat tega je počasnejša obraba in daljša življenjska doba gum.

Letne gume Sava za srednje avtomobile

Med letnimi gumami Sava za enoprostorce sta vam na voljo dva modela gum, in sicer Intensa hp 2 in Intensa hp. V obeh primerih gre za visoko zmogljive gume, ki se odlično obnesejo na mokrih cestah. K temu pripomore posebna guma s siliko, ki zagotavlja optimalen oprijem in učinkovito zaviranje na vseh površinah.

Model Intensa hp 2 vas bo navdušil tudi s svojo ceno. Gre za cenovno ugodne letne gume, ki imajo dolgo življenjsko dobo in močno pripomorejo k nizki porabi goriva. Njeni kanali v obliki peres pa pripomorejo k tihi in udobni vožnji.

Model Intensa hp pa je za vse tiste, ki od pnevmatik pričakujejo nekoliko več. Zaradi izpopolnjenega dezena tekalne površine boste deležni odzivne vožnje v sončnih in deževnih dneh. Poleg odličnih voznih zmogljivosti pa boste z njimi prihranili pri stroških goriva, zaradi trpežne zmesi tekalne plasti pa vam bodo dolgo služile. 

Letne gume Sava za luksuzne in športe avtomobile

Pri Savi pa so dobro poskrbeli tudi za vse ljubitelje hitre vožnje in športnih avtomobilov. Zanje so primerne letne gume Sava Intensa uhp 2 in Intensa uhp. Oba modela se že sama po sebi odlično obneseta na mokrih cestah, pohvalita se z nizko porabo goriva, še en korak naprej pa je Sava naredila pri njunih zmogljivostih na suhih podlagah.

Model Intensa uhp je vrhunska pnevmatika, s katero boste dobili največ za svoj denar. Ta model pnevmatik ne išče nobenih bližnjic pri zmogljivostih. Togi bloki na njeni zunanji strani poskrbijo za zanesljivo zaviranje na suhih cestah, optimizirana oblika preseka plašča pa zagotavlja najboljši nadzor na mokrih cestah. 

Model Intensa uhp 2 poskrbi za še boljšo vožnjo in popoln nadzor na suhih cestah. K temu pripomore dezen tekalne plasti, ki zagotavlja vrhunski oprijem pri vožnji skozi ovinke, kar je za ljubitelje športnih avtomobilov še kako pomembno. Pnevmatika se prav tako odlično obnese tudi na mokrih podlagah, k čemur pripomore visok delež silike v gumeni zmesi in široki kanali, ki učinkovito odvajajo vodo v največjih nalivih. 

Zakaj izbrati letne gume Sava?

Prav vsaka Savina guma, ki je zasnovana v njihovi proizvodnji, prestane več kot 50 strogih testov z vidika zmogljivosti. Mednje spadajo vodljivost in zaviranje na mokri in suhi podlagi, trpežnost, kotalni upor, hrupnost, oprijem v ovinku, stabilnost pri visoki hitrosti in še mnogo drugih.

Rezultat tega so kakovostne in zmogljive gume, ki jim zaupajo mnogi vozniki, to zaupanje pa se prenaša iz generacije v generacijo. Če k temu dodamo še razumno postavljene cene, potem so letne gume Sava zagotovo vredne nakupa.

Pester izbor različnih modelov letnih gum Sava daje vsem voznikom priložnost, da zberejo sebi najbolj primerne. Ne pravijo zaman, da izbira pnevmatik veliko pove o tem, kakšni vozniki smo. In pri Savi se tega zelo dobro zavedajo.