Letne gume Pirelli dosegajo vrhunske rezultate v svetovnem merilu

Če še vedno dvomite v nakup letnih gum, potem je ogromno tehtnih razlogov, zakaj se vam to splača. Zasnova letnih gum je takšna, da se optimalno prilagajajo voznim razmeram na cestišču pri temperaturah nad 7°C, s tem pa se doseže njihova optimalna zmogljivost.

Kakovostne letne pnevmatike pa izboljšajo tudi vozne izkušnje v več pogledih. Poleg tega, da je vozilo lažje vodljivo na mokrih in suhih cestah in da se skrajša zavorna pot, pa močno vplivajo tudi na večje udobje vožnje in manjšo porabo goriva.

Pirelli - sinonim za šport, zmogljivost, nadzor in varnost

Pirelli je svetovno priznani italijanski proizvajalec gum, ki je prisoten v več kot državah. Podjetje je bilo ustanovljeno 28. januarja 1872 in je v letošnjem letu praznovalo okroglo obletnico 150 let. vse od svojih začetkov pa do danes neprestano stremi k varnem in udobnem transportu voznikov avtomobilov, SUV vozil in transportnih kombijev.

Rezultat tega so visokozmogljive zimske, celoletne in letne gume Pirelli, ki so zasnovane na podlagi številnih raziskav in naprednih tehnologij. Svoje mesto so njihove gume našle tudi v avto-moto športu, kjer je postal eden glavnih proizvajalcev najbolj zmogljivejših gum.

Inovativne tehnološke rešitve za največjo zmogljivost 

Blagovni znamki Pirelli zaupajo tudi največji proizvajalci vozil. Njihov širok nabor najzmogljivejših gum je izdelan za najbolj prestižne avtomobile, ki so zasnovane v njihovih razvojnih centrih in preizkušene v njihovih simulatorjih. 

Ko gre za mobilnost, je Pirelli razvil dve pomembni tehnologiji, in sicer Pirelli Seal Inside ter Pirelli Run Flat.

Pirelli Seal Inside je tehnologija samotesnjenja, kar pomeni, da ob predrti gumi ne boste obstali na cesti, prav tako pa ni potrebe po menjavi gume. Tehnologija deluje tako, da ob predrtju tesnilni kit zaobjame predmet, ki je povzročil predrtje, ob njegovi odstranitvi pa zatesni robove luknje.

Pirelli Run Flat tehnologija predstavlja posebne ojačitve, ki so vstavljene v strukturo stranske stene pnevmatike. Zaradi tega letne gume Pirelli učinkovito podpirajo vse bočne in prečne obremenitve ob odsotnosti tlaka, kar pomeni, da se s prazno pnevmatiko vozite še nadaljnjih 80 km.

Inovativne tehnološke rešitve za povečanje udobja pri vožnji

Pirellijeve inovativne tehnološke rešitve pa se osredotočajo tudi na udobje pri vožnji. Zato ni nič presenetljivega, da se njihove gume ponašajo s tehnologijami, ki v ospredje postavljajo najboljše vozne izkušnje.

S tega vidika je Pirelli zasnoval Noise Canceling System, ki bistveno zmanjša hrup v notranjosti vozila. Sistem deluje tako, da je notranjost pnevmatike prekrita z inovativno poliuretansko gobo, ki absorbira vse vibracije med vožnjo in posledično zmanjša hrup.

Letne gume Pirelli so izdelane iz posebne vrste zmesi, ki ohranja visoko stopnjo zanesljivosti pri visokih temperaturah. Na voljo so v številnih različnih modelih, ki jih je mogoče namestiti na vse vrste vozil, od mestnih avtomobilov, SUV vozil, športnih avtomobilov do limuzin.

Letne gume Pirelli P Zero - visokozmogljive gume za najzahtevnejše uporabnike

Letne gume Pirelli, ki prihajajo iz družine P Zero, so posebej zasnovane za športne in visokozmogljive avtomobile. Zato je še posebej pomembno, da se odlično prilagajajo razmeram na cestišču pri visokih hitrostih, v ovinkih in pri zaviranju ter pospeševanju. Iz te družine letnih gum Pirelli je na voljo več različnih modelov, ki nudijo najboljše zmogljivosti v različnih pogojih.

Njihov asimetričen vzorec tekalne plasti tako izboljša zavorne zmogljivosti ter izboljša vodljivost in nadzor. Gume se odlično obnesejo v mokrih pogojih, na suhih cestah pa so izjemno odzivne. Kljub temu, da so namenjene visokim hitrostim, pa je razveseljiv podatek, da imajo majhno obrabo in nizke ravni hrupa v kabini.

Letne gume Pirelli Cinturato so okolju prijazne in udobne gume

Letne gume, ki prihajajo iz družine Pirelli Cinturato, so izdelane iz najnovejših materialov, številnih novosti pa so bile deležne tudi v strukturi in dezenu tekalne plasti. Vse to z namenom, da bi voznikom zagotovil prihranke, udobje in varnost, hkrati pa poskrbeli za čisto okolje.

Letne gume Pirelli Cinturato se tako odlično obnesejo tako v mokrih kot tudi v suhih razmerah. Na neodvisnih testih dosegajo najvišje ocene tako pri zaviranju na mokri podlagi kot tudi pri kotalnem uporu. Rezultat tega je, majhna obraba in prihranki pri stroških za gorivo.

Letne gume Pirelli Scorpion so inovativna rešitev za SUV vozila

Za vse lastnike SUV vozil so idealna izbira letne gume Pirelli, ki prihajajo iz družine Scorpion. Njihov najnovejši model Pirelli Scorpion je visoko zmogljiv izdelek, s posebnim poudarkom na zmogljivostih na mokri podlagi, prevoženih kilometrih, kotalnem uporu in udobju pri vožnji.

Zahvaljujoč najnovejšem tehnološkemu razvoju te letne gume Pirelli zagotavljajo največjo varnost, učinkovitost, trajnost in udobje. S temi letnimi gumami se združijo varčevanje, spoštovanje okolja , udobje in varnost na vseh cestnih površinah.

Lente gume Pirelli Powergy so pametna in varna odločitev

Naslednja novost, ki prihaja iz Pirellijeve proizvodnje, so letne gume Pirelli Powergy, ki so namenjene vsem osebnim in terenskim vozilom. Predstavljajo najboljšo izbiro za vse voznike, ki iščejo varnost in zmogljivost z majhnim vplivom na okolje.

Te letne gume Pirelli se ponašajo z visoko stopnjo oprijema na mokri podlagi in zaviranjem Powergy. K temu pripomorejo široki sredinski kanali, ki poskrbijo za učinkovito odvajanje vode in zmanjšujejo verjetnost pojava akvaplaninga. Optimizirani materiali gum poskrbijo za manjši kotalni upor in manjšo porabo goriva. V kombinaciji s položajem lamel to zmanjšuje hrup in poskrbi za večje udobje pri vožnji.

Letne gume Pirelli Carrier za največjo trpežnost in odpornost

Pirelli pa je zelo dobro poskrbel tudi za vsa kombinirana in transportna vozila oziroma kombije. Njihov še posebej trpežen model letnih gum Pirelli Carrier poskrbi za veliko število prevoženih kilometrov, majhen kotalni upor in maksimalno varnost na mokrih cestah. 

Letne gume Pirelli Carrier imajo povsem novo zmes in dezen tekalne plasti s tremi širokimi vzdolžnimi kanali. To preprečuje pojav akvaplaninga in poskrbi za odlično vodljivost na mokri podlagi. Optimiziran profil in inovativni materiali zagotavljajo vse lastnosti, ki jih vozniki iščejo v vrhunskem izdelki. Zaradi vseh naštetih karakteristik so to ene izmed najbolj popolnih pnevmatik za kombije.