Letne gume Michelin – vse, kar morate vedeti pred nakupom!

Prepričani smo, da vsakdo od vas zelo dobro ve, kakšne lastnosti morajo imeti kakovostne letne pnevmatike. Ko pa nastopi čas njihovega nakupa, se v pestri ponudbi gum različnih proizvajalcev enostavno izgubite.

Pomembno vodilo pri nakupu gum naj bo, da so to edini stik vozila s podlago, zato pri tem nikakor ne smete varčevati. Od izbire gum je odvisna vaša varnost v vozilu, zato je prav, da sebi privoščite le najboljše – in letne gume Michelin to zagotovo so!

Michelin – vir inovacij v svetovni industriji pnevmatik

Michelin je francoski proizvajalec pnevmatik in je trenutno takoj za Bridgestonom drugi največji proizvajalec pnevmatik na svetu. Podjetje je bilo ustanovljeno daljnega leta 1889, ko je bil njegovo glavno poslanstvo prispevati k mobilnosti ljudi in razvoju družbe.

Rezultat tega je nenehno vlaganje v razvoj in tehnološke inovacije, zaradi česar so celoletne, zimske in letne gume Michelin cenjene po vsem svetu. Poleg tega pa dosegajo najvišja mesta na neodvisnih testih zmogljivosti pnevmatik, kar je dovolj dober dokaz o njihovi kakovosti in zmogljivosti.

Michelin s svojim pestrim izborom letnih gum v celoti zadovolji najširši krog uporabnikov. V njihovi ponudbi boste našli različno zmogljive gume, ki so primerne za različne tipe vozil, vremenske pogoje in terene.

Letne gume Michelin Pilot Sport – vrhunska zmogljivost, ki traja

Za vse najbolj zahtevne uporabnike je Michelin na svetovni trg pnevmatik lansiral družino letnih pnevmatik Michelin Pilot Sport. Gre za visokozmogljive pnevmatike, ki so namenjene tako osebnim kot tudi SUV vozilom.

Ta kategorija letnih gum se lahko pohvali z izjemno odzivnostjo, natančnim nadzorom v ovinkih in veliko stabilnostjo tudi pri največjih hitrostih. Z njimi se boste zagotovo počutili bolj varne v vašem visoko zmogljivem vozilu.

Michelin Pilot Sport 5 – zadnja generacija letnih gum Michelin

Iz te družine pnevmatik naj izpostavimo letne gume Michelin Pilot Sport 5, ki predstavlja zadnjo generacijo letnih pnevmatik. Zasnovana je tako, da ponuja edinstveno kombinacijo vrhunske zmogljivosti in dolge življenjske dobe, kar je v konkurenci športne kategorije pnevmatik zelo težko doseči.

Zahvaljujoč tehnologiji Dynamic Response nudijo te gume izjemno natančnosti in odzivnost v ovinkih. Zaradi izjemno dobrega zaviranja tako na mokri kot tudi na suhi podlagi pa boste imeli z njimi popoln nadzor nad vozilom. K temu dodatno pripomore tehnologija Dual Sport Tread Design, ki ima dvostransko funkcionalno obliko tekalne plasti.

K daljši življenjski dobi teh letnih gum največ prispeva zgradba MaxTouch Construction. Ta omogoča povečanje stika pnevmatike s podlago in enakomerno porazdelitev sil pospeševanja, zaviranja in zavijanja. 

Letne gume Michelin Primacy vam nudijo varnost na najvišjem nivoju

Če iščete brezhibno kombinacijo varnosti in dolge življenjske dobe pnevmatik, potem so idealna izbira letne gume Michelin Primacy. Ta družina Michelinovih pnevmatik je prav tako namenjena osebnim in SUV vozilom, navdušila pa vas bo z učinkovitim zaviranjem na suhi in mokri podlagi.

Za letne gume Primacy je značilen dezen tekalne plasti s samozapirajočimi se lamelami, ki poskrbi, da je celotna pnevmatika v stiku s cestiščem. Rezultat tega je kar za 30 % manjša obraba in daljša življenjska doba.

Michelin Primacy 4+ - še več varnosti od prvega do zadnjega kilometra

V letošnjem letu pa je Michelin lansiral še ene nove letne pnevmatike, in sicer Michelin Primacy 4+, ki so zasnovane za limuzine in SUV vozila, za vsakodnevna in daljša potovanja. Na neodvisnem testu pnevmatik pri Adacu so dosegle tretje mesto v dimenziji 185/65 R15 in celo drugo mesto v dimenziji 215/60 R16.

Te letne gume Michelin se ponašajo z najboljšo zmogljivostjo na mokri podlagi in najboljšim nadzorom aquaplaninga. Številni testi so pokazali majhno obrabo, kot posebno vrlino pa jih odlikuje to, da so med vožnjo zelo tihe.

Podobno kot Michelin Pilot Sport 5 so tudi te letne gume Michelin zgrajene z MaxTouch Construction tehnologijo. Poleg tega pa vsebujejo najnovejšo generacijo gumene zmesi s samo-pomlajevalno tekalno plastjo, kar zagotavlja učinkovito zaviranje tudi, ko se gume obrabijo.

Letne gume Michelin Energy Saver odlikuje dolga življenjska doba in majhna poraba goriva

Za vse tiste, ki iščete letne gume z dolgo življenjsko dobo, so idealna rešitev letne gume Michelin Energy Saver. Kot že ime pove, boste z njimi prevozili kar 10.000 km več, daljša življenjska doba pa pomeni tudi manjšo obremenitev za okolje.

Ker pa je za Michelin vaša varnost vedno na prvem mestu, tudi ta družina letnih pnevmatik nudi najboljšo učinkovitost zaviranja na suhi in mokri podlagi, tudi takrat, ko so že nekoliko obrabljene. Razveseljivo pa je, da boste z njimi prihranili tudi pri gorivu, saj jih odlikuje izjemno majhna poraba goriva.

Letne gume Michelin Latitude zagotavljajo varnost tako na cesti kot tudi na zahtevnem terenu

Za vse lastnike SUV vozil in vozil s pogonom 4x4 so na voljo tudi izjemno kakovostne in zmogljive letne gume Michelin Latitude. Izbirate lahko med dvema modeloma teh gum, in sicer Latitude Sport in Latitude Cross.

Kot že ime pove, so gume Latitude Sport namenjene visoko zmogljivim cestnim vozilom 4x4. V njih so združena edinstvena znanja Michelinovih strokovnjakov s področja tekmovanj, zaradi česar so to ene od najbolj zmogljivejših pnevmatik športnega tipa.

Model Latitude Cross se odlično obnese tudi na zahtevnejših terenih. Te letne gume Michelin so zasnovane za maksimalen oprijem na terenu, hkrati pa nudijo udobno vožnjo na cesti. Gume so zasnovane za dolgo življenjsko dobo tudi v najbolj zahtevnejših pogojih.

Letne gume Michelin Agilis so najboljša rešitev za vaše poslovanje

Za lahka tovorna vozila, kombije in avtodome je še kako pomembna kakovost gum, saj običajno s tem prevoznimi sredstvi naredimo veliko kilometrov, obremenitve na pnevmatike pa so velike. Letne gume Michelin Agilis zato predstavljajo najboljšo rešitev za vaše poslovanje, saj boste zaradi manjšega kotalnega uporab z njim prihranili do 150 litrov goriva.

Te robustne letne gume so posebej razvite za tovorna vozila, zato so odporne proti različnim odrgninam in drugim poškodbam. Ne moremo pa tudi mimo tega, da je vožnja z njimi izjemno varna, saj imajo zelo kratko zavorno pot na mokri podlagi.