Letne gume Continental z razlogom dosegajo najvišje ocene na neodvisnih testih

Zaradi vse bolj milih zim se mnogi sprašujejo, zakaj je sploh potrebna vsakoletna menjava pnevmatik na našem vozilu. Dejstvo pa je, da so v toplejšem delu leta letne gume še vedno z razlogom najboljša izbira za večjo varnost in udobno vožnjo. 

Letne gume so posebej prilagojene za vožnjo pri višjih temperaturah, pa naj bo cestišče suho ali mokro. To se hitro pokaže v krajši zavorni poti, večjemu nadzoru, majhni obrabi in tudi manjši porabi goriva. Vse to in še več vam nudijo tudi letne gume Continental s svojo izjemno bogato zgodovino.

Continental – sinonim za inovacije in napredek

Continental je nemški proizvajalec pnevmatik, ki ima že 150-letno zgodovino uspeha. Ustanovljeno je bilo leta 1871 v Hannovru v Nemčiji in si vse od tedaj prizadeva svoje zamisli o mobilnosti spremeniti tudi v resničnost.

Za Continental boste pogosto slišali tudi pogovorno ime Conti, ki se pogosto znajde na oznakah njihovih letnih, zimskih in celoletnih gum. Continentalove tehnologije, sistemi in storitve bistveno pripomorejo k temu, da sta transport in mobilnost ljudi še varnejša, trajnostna in udobnejša.

Letne gume Continental in njihova tehnologija

V svoji 150-letni zgodovini je Continental neprestano strmel k inovacijam in napredku. Še danes pa ima jasen pogled tudi v prihodnost. Zato ni nič presenetljivega, da njihove letne gume v sebi združujejo številne tehnologije, zaradi katerih so še bolj zmogljive in varne. 

Še posebej pa si je Continental domislil priročne rešitve, s katerimi se vozniki lahko hitro rešijo iz nevarne situacije zaradi predrte gume.

Sistem SSR (Samonosna praznovozna pnevmatika) je tehnologija pnevmatik, ki jo je Continental posebej razvila za letne gume Continental z majhnim presekom, pri čemer še vedno ostanejo primerne za vsa standardna platišča. SSR je osnovan na samonosni ojačani bočnici, ki vam omogoča nadaljevanje poti kljub predrtju pnevmatike.

Tehnologija ContiSeal poskrbi, da se poškodovana tekalna plast pnevmatike sama ponovno zatesni. K temu pripomore ContiSeal lepljiva in viskozna tesnilna plast, ki je nanesena na notranji strani tekalne plasti. Če povozite na primer žebelj, plast v trenutku zatesni prostor okoli njega in tako zadrži zrak v pnevmatikah.

Sistem ContiComfortKit je priročen in inovativen pribor za popravilo predrte pnevmatike. Z njim boste le v nekaj korakih sami zatesnili predrto pnevmatiko in nadaljevali pot.

Z letnimi gumami Continental SportContact 7 do še bolj samozavestne vožnje

Izjemno zmogljive letne gume Continental SportContact 7 so posebej prilagojene posameznim razredom vozil in vam bodo odlično služile v vseh razmerah. Njihov prilagodljiv profil poskrbi za varno in stabilno obnašanje med vožnjo tako na mokrih kot tudi na suhih podlagah. 

Hkrati pa boste s temi letnimi gumami doživeli vrhunski užitek v vožnji. Kombinacija izredno mehke gumene zmesi BlackChili in izredno togega profila poskrbita za uravnoteženo vožnjo, vrhunske zmogljivosti in vam podaljša število prevoženih kilometrov. 

Letne gume Continental UltraContact so najboljši recept za dolgotrajen užitek v vožnji

Novost v kategoriji letnih gum Continental predstavljajo gume UltraContact, ki so bile posebej zasnovane za veliko število prevoženih kilometrov. Njihova povsem nova gumena zmes YellowChili in usklajena zasnova profila sta glavna krivca za majhno in uravnoteženo obrabo, zaradi česar vam še dolgo ne bo potrebno skrbeti za nakup novih pnevmatik.

Te letne gume Continental odlično kljubujejo tudi najbolj grobim voziščem. Po zaslugi vsestranske zaščitne konstrukcije in robustne karkase UltraShield zagotavljajo najboljšo zaščito pred poškodbami. Zaradi številnih edinstveno oblikovanih lamel bo vožnja v dežju pravi užitek, posebni blažilniki hrupa v kanalih pa poskrbijo za zmanjšanje kotalnega hrupa. Vse to z namenom, da bi bila vožnja še bolj varna in udobna.

Letne gume Continental PremiumContact 6 za resnično vrhunsko doživetje

Iz pestrega nabora letnih gum Continental naj izpostavimo tudi model PremiumContact 6. Z njimi boste doživeli vrhunsko doživetje tako z vidika varnosti in udobja kot tudi vodljivosti. Te letne gume Continental omogočajo izjemno zavorno učinkovitost v suhem in mokrem vremenu, za kar so odgovorni kristali silike v gumeni zmesi.

Zaradi polimerne gumene zmesi, ki je zasnovana za manjšo obrabo, boste z letnimi gumami Continental PremiumContact 6 opravili kar za 15 % več kilometrov, enakomerno tog profil pa zmanjša kotalni hrup in izboljša udobje vožnje. Ob tem pa ne pozabimo še na velike profilne bloke, ki zagotavljajo maksimalen nadzor nad vozilom.

Letne gume Continental EcoContact 6 za maksimalen izkoristek goriva

Letne gume Continental EcoContact so bile prve trajnostne pnevmatike na svetu, ki so bile lansirane na trg že leta 1991. Vse od tedaj so doživele številne izboljšave in danes so voznikom na voljo že 6. generacija teh letnih gum.

Continental EcoContact 6 je dokaz, da skrbi za okolje ni potrebno zanemarjati pred zmogljivostjo in varnostjo. Te letne gume Continental se tako ponašajo z majhnim kotalnim uporom in majhno obrabo, kar se pozna na manjši porabi goriva in manjšemu vplivu na okolje. K temu bistveno pripomore njihova visokotehnološka gumena zmes GreenChilli 2.0, ki se odlično prilagaja površini vozišča.

Letne gume Continental EcoContact 6 pa zagotavljajo tudi najvišji nivo varnosti. Njihov po meri zasnovan vzorec profila dosega najboljši kompromis med zmogljivostmi na mokri in suhi podlagi. Zaradi asimetrične geometrije profilnih reber pa gume obdržijo stik s podlago tudi pri izvajanju različnih manevrov.

Zakaj izbrati letne gume Continental?

Zahvaljujoč nemškemu inženiringu, ki slovi po natančnosti in učinkovitosti, so letne gume Continental ene od najbolj zanesljivih in kakovostnih na trgu pnevmatik. Zato ni nič presenetljivega, da so prva izbira vodilnih avtomobilskih proizvajalcev.

Letne gume Continental tudi redno dosegajo najvišje ocene na neodvisnih testih. Od 863-ih testov med leti 2010 in 2020 so kar v 83 % prejele najvišjo oceno, kar dodatno potrjuje njihovo kakovost za varno izkušnjo v vseh razmerah. 

Continental pa ima tudi jasen pogled v prihodnost. S popolnoma novima konceptoma tehnologije pnevmatik ContiSense in ContiAdapt bosta varnost in udobje v cestnem prometu v prihodnosti še večja. Zato ne bodite presenečeni nad podatkom, da je skoraj vsak tretji avtomobil v Evropi ob dobavi opremljen s pnevmatikami Continental.