Letne gume Bridgestone se na testu pnevmatik vedno izkažejo za odlične

Letne pnevmatike so označene kot pnevmatike, ki so namenjene za uporabo v toplejšem letnem času. Zanje je značilna bolj mehka gumena zmes, ki omogoča učinkovitejši oprijem pa tudi vodljivost v mokrih ter suhih razmerah. Zasnovane so torej tako, da se daleč najbolje obnesejo pri temperaturah, ki so višje od 7 stopinj Celzija. Posledično so manj ali celo neprimerne za mraz. Na kakovost letnih gum ima zagotovo velik vpliv tudi proizvajalec. Letne gume Bridgestone veljajo za odlično izbiro, ki se vam jo splača preveriti pred nakupom novih tovrstnih gum.

Celoletne gume Bridgestone so dobra izbira tudi tedaj, kadar so v vaših krajih zime precej mile, to pomeni s temperaturami pretežno nad 7 stopinj Celzija – to pomeni, da lahko skozi celo leto vozite s celoletnimi gumami.

Kdaj pa v poštev pridejo celoletne pnevmatike?

Celotne pnevmatike za nakup v poštev pridejo na območjih oziroma v krajih, kjer so zime milejše oziroma kjer temperature le poredko padejo pod 0 stopinj Celzija oziroma ni prisotnega hudega sneženja. V tem primeru so torej celoletne pnevmatike lahko odličen kompromis med ločenimi letnimi ter zimskimi pnevmatikami.

Za celoletne gume velja, da imajo lahko enako oznako kot namenske zimske gume. To pomeni, da so označene z oznakami M + S ter s snežinko. To narekuje, da so tovrstne pnevmatike sprejemljiva izbira tudi na območjih, kjer je sicer predpisana uporaba zimskih gum za vozila, ter da se dovolj učinkovito obnesejo tudi v nekoliko bolj zahtevnih voznih razmerah.

Predstavitev Bridgestona – odličnega proizvajalca pnevmatik

Vrnimo se k odličnemu proizvajalcu pnevmatik – k Bridgestonu. Gre za mednarodno priznanega proizvajalca visokokakovostnih pnevmatik, in to za vse vozne pogoje. Na voljo so tako zimske kot letne gume Bridgestone. Skupni imenovalec vseh njegovih pnevmatik pa so:

  • odlična vodljivost,
  • zmogljivost,
  • dolga življenjska doba.

Bridgestone od leta 2020 velja za drugega največjega proizvajalca gum na svetu, in to takoj za Michelinom ter pred ravno tako zelo priznanimi proizvajalci Pirelli, Continental ter Goodyear. Podjetje pa sodeluje s proizvajalci vozil, kot so Yamaha, Honda, Toyota. Tovrstna skupina proizvajalcev pa je številnim najbolj poznana tudi po tem, da sodeluje pri organizaciji ter udeleževanju na številnih dirkah, in to vključno s Formulo 1.

Proizvajalec za zimske in letne pnevmatike za različne vrste vozil Bridgestone se je prvič na trgu pojavil že leta 1931. Podjetje je nastalo na Japonskem. Samo ime pa izvira iz priimka ustanovitelja. Družba ima danes v lastni več kot 100 proizvodnih obratov, od tega pa se jih skoraj polovica ukvarja s proizvodnjo visokokakovostnih pnevmatik za različne vrste vozil.

Avtomobilske pnevmatike Bridgestone

Bridgestone proizvaja zimske, športne, klasične in letne pnevmatike za avtomobile, 4x4 ter za kombi vozila. Na voljo so različne serije. Vrhunske letne gume Bridgestone Turanza vam omogočajo zlasti visoko ekonomičnost pa tudi prvovrstno udobje. Zimske pnevmatike za vse razmere Blizzak pa uporabnikom omogočajo najučinkovitejši oprijem ter zaviranje na snegu. Celoletne pnevmatike Weather control so zlasti namenjene za izboljšanje zmogljivosti na mokri podlagi.

Bridgestone avto gume iz serije Potenza veljajo za paradnega konja med pnevmatikami. Imajo največ stabilnosti pri zaviranju, in to tako na suhi kot tudi mokri podlagi. Za vožnjo v vseh pogojih, ne glede na teren, pa so prvovrstna izbira cestne ter terenske gume Bridgestone iz serije Dueler. Najboljša serija gum tovrstnega proizvajalca za najnižjo porabo goriva so zagotovo pnevmatike iz serije Ecopia. Za komercialne parke pa tudi za voznike kombijev še posebej v poštev pridejo Bridgestone Duravis Allseason celoletne gume.

Motorne Bridgestone pnevmatike

Bridgestone motorne gume se odlikujejo predvsem po svoji zmogljivosti ter stabilnosti. Na voljo so različne serije. Za nekoliko daljša potovanja so na primer dobrodošla izbira gume iz serije Touring. Ponujajo namreč vrhunske karakteristike na mokrih in suhih podlagah in še podaljšano življenjsko dobo pnevmatik. Za kar se da udobno vožnjo po mestu pa se splača izbrati letne gume Bridgestone iz serije Scooter. Te poskrbijo za udobje in varnost.

Motorne gume Bridgestone iz serije Custom so namenjene chopperjem. Za daljša potovanja so dobrodošle gume iz serije Adventure, saj omogočajo odlično vodljivost, prav tako tudi izvrsten oprijem. Pnevmatike Off road pa so zaželena izbira za vse adrenalinske navdušence, za vožnjo po gozdu ter po zahtevnejših progah. 

Bridgestone pnevmatike za avtobuse in tovornjake

Pnevmatike Bridgestone za tovornjake in za avtobuse omogočajo maksimalno možno varnost. Njihove nadvse inovativne rešitve učinkovito zmanjšujejo stroške, in to celotnega voznega parka. Na voljo so prav tako različne serije.

Serija Highway ponuja pnevmatike za učinkovito zmanjšanje goriva in so nadvse primerne za vožnjo po avtocestah. Zimske in letne gume Bridgestone za avtobuse in tovornjake iz serije Urban pa so daleč najbolj primerne za vožnjo avtobusov. Pnevmatike Coach so dobrodošla izbira za avtobuse, še zlasti za vse tiste, ki opravljajo nekoliko daljšo vožnjo.

Letna gume Bridgestone Turanza T005

Na ogled postavljamo eno od gum proizvajalca Bridgestone. To je letna guma Turanza T005. Namenjena je predvsem tistim voznikom, ki želijo kar se da samozavestno obvladovati vožnjo po mokrih ter suhih cestah. Tovrstne letne pnevmatike Bridgestone imajo celo najvišjo možno oceno pri zavijanju ter zaviranju na mokrih cestah.

Letna pnevmatika Turanza T005 je torej nosilec evropske oznake A za oprijem na mokri podlagi. Prevozi pa lahko precej več kot njena predhodnica. Na voljo so letne gume Bridgestone Turanza T005 s posebno tehnologijo DriveGuard Run-Flat. Slednje velja za določene velikosti pnevmatike.

Letne gume Bridgestone Potenza Sport

Letne pnevmatike Bridgestone iz serije Potenza Sport so namenjene visoko zmogljivim športnim vozilom. Takšne gume se odlikujejo predvsem po čisti športni zmogljivosti, imajo izjemno učinkovit oprijem in neverjetno natančno odzivnost – tako pri vožnji na mokrem cestišču kot tudi na suhem.