Kumho Wintercraft WP71 je visoko zmogljiva zimska pnevmatika za zmogljiva osebna vozila

V Sloveniji je skrajni rok za namestitev zimskih gum 15. november. Pred tem časom imajo vulkanizerji polno dela. Pri menjavi gum imate kupci na voljo številne proizvajalce. Praktično lahko najdete gume v vseh primerih od 13 colskih pa vse do 20 colskih in več.

Ko se odločate za nakup pnevmatik morate vedeti, da se morajo te ujemati s hitrostnim razredom in indeksom nosilnosti, za primerno namestitev pa morata zagotovo ustrezati presek in širina pnevmatike. Dober primer zimskih gum, še posebno za zmogljivejša vozila, so pnevmatike Kumho Wintercraft WP71. Te v vseh zimskih razmerah zagotavljajo odličen oprijem.

Kumho – ugleden sponzor številnih dirkaških tekmovanj

Podjetje Kumho je bilo ustanovljeno leta 1960 v Južni Koreji. Ime Kumho se v angleščini prevede kot »svetlo jezero«. Njihov glavni proizvod so pnevmatike za avtomobile, športna terenska vozila in lahka tovorna vozila. Poleg tega so odlični v opremljanju tekmovalnih vozil in gospodarskih tovornih vozil.

S svojim predanim delom in trajnostnim razvojem trenutno spada med deset najboljših proizvajalcev pnevmatik na svetu. Poleg tega, da podpirajo avto-moto šport, relije in druga dirkaška tekmovanja, se lahko pohvalijo tudi kot sponzor profesionalne košarke in nogometa.

Wintercraft WP71 imajo odličen oprijem in stabilnost

Med najpogostejše izgovore, zakaj še nismo zamenjali gum, so pomanjkanje časa ali denarja. Za prvi vzrok nikakor ni opravičila, pri drugem pa je potrebno temeljito premisliti o posledicah, ko na cesti zapade nekaj centimetrov snega. Poletne gume namreč nikakor ne nudijo enakega oprijema kot zimske.

Čeprav zakon ne prepoveduje vožnje z zimskimi gumami v poletnem času, pa se odgovorni vozniki še kako zavedajo, da je vožnja manj varna in ekonomična. Če bi vozili Kumho Wintercraft WP71 poleti, potem bi se te pnevmatike veliko hitreje in neenakomerno obrabile. Ker pa imajo enotno zasnovo, v zimskem času omogočajo odličen oprijem in stabilnost med vožnjo v vseh zimskih razmerah.

Visoko zmogljiva zimska pnevmatika Kumho Wintercraft WP71 ima nov design

Ste že kdaj opazovali kakšnega soseda, ki svoje vozilo neprestano čisti in polira. Morebiti ga zasledite tudi, kako hodi okoli avta in opazuje če je na njem kakšna posebna praska. Mnogi vozniki za dober izgled avtomobila namenijo kar nekaj dragocenega časa. Pomembni so mnogi detajli, tudi vzorček na pnevmatikah.

Zimske pnevmatike Kumho Wintercraft WP71 imajo novo obliko konture tekalne poti. Ta posebnost zagotovo izboljša zmogljivost pnevmatike na mokri podlagi in zmanjša obrabo tekalne plasti, hkrati pa še omogoča suho upravljanje.

Test pnevmatike Kumho Wintercraft WP71 pokazal na odličen oprijem v snežnih razmerah

Kako se določene pnevmatike obnesejo na cestišču pokažejo številni testi, ki jih opravijo na uporabnikih pnevmatik, med drugim tudi Kumho WinterCraft WP71. Povprečje številnih testnih ocen je pokazalo na zelo dober oprijem na suhem in na mokrem cestišču ter odličen oprijem v snežnih razmerah.

Ko pride čas za menjavo zimskih gum ne oklevajte in izberite ustrezne pnevmatike, ki vam bodo zagotavljale dobro upravljanje in varno vožnjo. Le v takšnem primeru se boste lahko brez bojazni odpravili na pot tudi ob močnejšem sneženju.


Prikaži vse Kumho Wintercraft WP71 pnevmatike