Dunlop Winter Sport 5 premaga vsako zimsko oviro

Mnogi vozniki menijo, da so zimske gume ne le dobre za sneg, led in snežno brozgo, temveč tudi za vroče poletne dni. A žal je njihovo mnenje popolnoma napačno, saj proizvajalci izdelujejo poletne ali zimske gume s popolnoma drugačnimi lastnostmi in materiali.

Zimska guma je zaradi svoje sestave mehkejša, da zaradi nizkih temperatur ne otrdi. To velja tudi za zimske pnevmatike Dunlop Winter Sport 5, ki imajo lamele in profil tako oblikovan, da zagotavljajo dober oprijem na snegu, v snežni brozgi in na pomrznjenih podlagah.

Zakaj Dunlop? – zaradi kakovosti ni zanesljivosti

Njihova zgodba se je leta 1887 pričela z inovativnim trenutkom v Belfastu na Severnem Irskem, ko je John Boyd Dunlop izumil pnevmatiko, napolnjeno z zrakom. Od takrat dalje se blagovna znamka Dunlop uporablja za številne druge izdelke izdelane iz gume ali z gumijastimi komponentami.

Blagovna znamka Dunlop bo vedno znana po vodilni tehnologiji pnevmatik, saj vedno iščejo nove načine, kako pri voznikih vzbuditi vznemirljiv občutek nadzora in zmogljivosti. Strast do zmogljivosti jih je vodila tudi v ustvarjanje zimskih pnevmatik, ki nosijo poseben ugled med konkurenco. Novejša pnevmatika, ki je nikakor ne smete spregledati je Dunlop Winter Sport 5.

Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 vas ne bodo pustile v zasneženem jarku

Ko v dolini zapade prvi sneg, na cestah vse obstoji. Največkrat je vzrok temu neprilagojena hitrost, oprema in strah pred zdrsi. Kadar je vreme res kruto je v cestnih jarkih večkrat opaziti kakšno vozilo. To velja še posebno za vozila, ki niso opremljena zimskim razmeram. 

A bojazen pred zdrsom je lahko odveč, če boste na svoje pnevmatike namestili ustrezne zimske pnevmatike Dunlop Winter Sport 5, ki so ravno pravšnje za takšne razmere. Imajo vrhunski oprijem na spolzkih površinah, na zasneženih delih cestišča pa so vozne lastnosti tudi zelo dobre.

Kvalitetna pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 preprečuje akvaplaning

Gume so edini stik s cestiščem. Zaradi tega morajo prenašati veliko breme, blažiti neravnine, prenašati obremenitve pri pospeševanju in zaviranju ter vožnji v zavoj. Vse to težko doseže vsaka pnevmatika. Pri vsaki pa je pomembno, da odvaja vodo v dežju ali plundro v snegu. 

Pogost faktor, ki moti varno vožnjo je akvaplaning oz. vodni klin, pri katerem pnevmatika nima več stika s cesto, ampak plava na vodi. To je pojav, ki ga pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 uspešno rešuje in učinkovito odmika vodo od pnevmatike. 

S pnevmatikami Dunlop Winter Sport 5 je vožnja mogoča tudi s prazno gumo

Revolucionarna tehnologija RunOnFlat vam v primeru predrtja gume omogoča, da s prazno pnevmatiko lahko vozite s hitrostjo do 80 km/h. Ta rešitev pomaga vsem voznikom, da jim ni potrebno menjati gume nekje za cesto ali v slabem vremenu, ampak se lahko odpeljete do najbližjega vulkanizerja.

Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 so torej idealne za vaše športno vozilo, saj so namenjene cestni uporabi na športnih terencih pri hitrostih do 270 km/h. V pnevmatiko so vgrajene tudi zaščite platišč, ki varujejo kolesa pred poškodbami na cestišču.


Prikaži vse Dunlop Winter Sport 5 pnevmatike