Dunlop Sport Bluresponse združuje izjemno visoko zmogljivost z elegantno zasnovo

Ko se bliža 15. marec, moramo na naših vozilih zimske pnevmatike menjati v letne, a pogosto ta čas menjave podaljšujemo. Največkrat razlogi tičijo v vremenskih pogojih, a še pogosteje pa v prepričanju, da so zimske gume enako dobre tudi na letnih. A temu ni tako?

Zmes letnih pnevmatik je optimalno naravnana za višje temperature, še posebej za asfaltne podlage, ki je v hudih vročinah ekstremno segreta. Ker so zmesi za letne gume obstojne pri visokih temperaturah, je obraba pnevmatik manjša, oprijem cestišča pa boljši. Takšne lastnosti nosijo tudi pnevmatike Dunlop Sport Bluresponse, ki so ključnega pomena za varnost na naših cestah.

Dunlop – proizvaja pnevmatike za vse ljubitelje hitrih avtomobilov

Dunlop je britansko multinacionalno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo različnih izdelkov iz naravnega kavčuka. To podjetje je 1889 ustanovil Harvey du Cros in vanj vključil Johna Dunlopa, ki je izumil in razvil prvo pnevmatiko. Od leta 1985 dalje je Sumitomo Rubber Industries prodajal pnevmatike za cestna vozila z blagovno znamko Dunlop.

Leta 1999 sta Goodyear in Rubber Company iz ZDA ustanovila skupno podjetje. Goodyear je pridobil sredstva za pnevmatike Dunlop v Evropi in ZDA, medtem ko je Sumitomo nadaljeval prodajo v drugih državah. Pnevmatike Dunlop so še danes med najboljših 10 na svetu.

S pnevmatikami Dunlop Sport Bluresponse prihranite na gorivu

Časi v katerem sedaj živimo so izredno negotovi. Z dneva v dan se vse draži in nikoli ne vemo, kaj bo prinesel jutrišnji dan. Ravno zaradi tega je pomembna pametna poraba sredstev. Med drugim tudi učinkovita in varčna vožnja. Številne analize lahko potrdijo, da na prihranek denarja vpliva mnogo dejavnikov. Zagotovo pa so med njimi kvalitetne pnevmatike.

Pnevmatike Dunlop Sport Bluresponse so zasnovane ravno v namen prihranka pri gorivu. Kar 30% imajo boljši izkoristek kot njihove predhodnice. Na trgu ponudnikov lahko najdete pnevmatike Dunlop v številnih dimenzijah, zato ni bojazni, da bi vaše osebno vozilo ostalo brez kvalitetnih gum.

Zavorna pot na mokri ali suhi podlagi prekaša konkurenčne pnevmatike

Skoraj vsak voznik se med vožnjo kdaj sooči s hitrim zaustavljanjem, bodisi zaradi ovire ali nenadnih razmer. Največkrat je zavorna pot odvisna od hitrosti s katero se osebno vozilo pripelje. Na krajšo zavorno pot lahko vplivajo kakovostne pnevmatike. 

Dunlop Sport Bluresponse predstavljajo idealno letno pnevmatiko s popolnim oprijemom. Zavorna pot teh pnevmatik je na mokri podlagi kar 2,8m krajša glede na povprečni rezultat konkurenčnih pnevmatik. Še boljša pa je zavorna pot na suhi podlagi, ki je kar 3 metre krajša glede na konkurenco.

Pnevmatika Dunlop Sport Bluresponse je brez kompromisov

Če kdaj strastno navijate za voznike avto moto športa ali Formule 1, potem lahko opazite, da se pnevmatike Dunlop pogosto pojavljajo kot sponzor. To kaže na njihovo kvaliteto in sposobnosti, da se z njimi lahko vozimo tudi hitreje.

Cestne pnevmatike Dunlop Sport Bluresponse so namenjene tudi hitrejšim voznikom do hitrosti 300 km/h. Pnevmatike imajo vgrajene tudi zaščite platišč, ki varujejo kolesa pred poškodbami na robnikih in morebitnih ovirah na cesti.


Prikaži vse Dunlop Sport Bluresponse pnevmatike