Zimske gume Continental WinterContact TS860 nudijo maksimalno varnost v zimskih razmerah

Ko se približuje zima in hladno vreme, se moramo tudi vozniki začeti pripravljati na nekoliko bolj zahtevne razmere na cesti. Sneg, dež, poledica in nizke temperature so okoliščine, ki nam lahko bistveno otežijo vožnjo, če nanjo nismo dobro pripravljeni.

In eden od prvih korakov je zagotovo nakup kakovostnih zimskih pnevmatik. Te so običajno izdelane iz posebne gumene zmesi, ki je prilagojena nizkim temperaturam. Poleg tega pa je zanje značilen tudi optimiziran profil tekalne plasti, ki zagotavlja najboljši oprijem na snegu in ledu. Vse to velja tudi za zimske gume Continental WinterContact TS860, ki pa se ponašajo tudi z drugimi prednostmi.

Continental ima pogled vedno usmerjen v prihodnost

Za Continental velja, da je eden vodilnih proizvajalcev gum na svetu, ki se lahko pohvali z več kot 140 letnimi izkušnjami. V kombinaciji z nemškim inženirstvom in nemško natančnostjo je to dovolj dober razlog za nakup letnih, celoletnih in zimskih gum Continental.

Težnja po inovativnosti se odraža v vseh Continentalovih gumah, zato ni nič presenetljivega, da je izdelal prvo pnevmatiko na svetu, ki je imela profil na tekalni plasti. Njihove številne inovativne tehnologije pripomorejo k temu, da je vožnja še varnejša in udobnejša. In tega boste deležni tudi z nakupom Continental WinterContact TS860 zimskih gum.

Tehnologija Cool Chili za maksimalno zavorno učinkovitost

Eden glavnih kriterijev pri nakupu zimskih pnevmatik je zagotovo njihova zavorna pot v ekstremnih zimskih razmerah. Sneg in plundra namreč bistveno otežita zaviranje, zato so slabe zimske gume pogosto razlog za nalete vozil. 

Z zimskimi gumami Continental WinterContact TS860 se vam ob upoštevanju varnostne razdalje in prilagojene hitrosti to le stežka zgodi. Njihova skrivna mešanica gumene zmesi Cool Chili pripomore k temu, da vam te zimske gume zagotavljajo maksimalno zavorno učinkovitost v vseh zimskih vremenskih razmerah.

Tehnologija Liquid Layer Drainage za krajšo zavorno pot na ledu

Za zimske gume Continental WinterContact TS860 je značilen poseben profil tekalne plasti z večkanalnim lamelnim sistemom in posebnim sistemom odvajanja vode Liquid Layer Drainage. Oba skupaj poskrbita za učinkovito odvajanje vode izpod gume, ki je posledica taljenja ledu.

Ta posebna tehnologija odvajanja vode na ta način bistveno zmanjša kontakt med gumami Continental WinterContact TS860 in poledenelim cestiščem. To pa pripomore k večji zavorni učinkovitosti na pomrznjenih in poledenelih cestah, kar pomeni, da se boste na cesto lahko podali veliko bolj samozavestno.

Tehnologija Snow Curve+ za varno vožnjo skozi zavoje

In če ste se do sedaj izogibali vožnji po snegu, bo z zimskimi gumami Continental WinterContact TS860 teh skrbi bistveno manj. Najnovejša tehnologija Continental Snow Curve+ vam namreč omogoča samozavestno vožnjo skozi ovinke, zaradi česa postane oddrsavanje v ovinkih preteklost.

Zaradi Snow Curve+ tehnologije Continental WinterContact TS860 zajame in stisne sneg na več kot 1000 mestih po vsem profilu tekalne plasti in na ta način zagotavlja boljši oprijem. Očitno razliko boste opazili predvsem pri vožnji skozi ovinke na zasneženih cestah, kjer boste kljub snegu ohranili popoln nadzor nad vozilom.


Prikaži vse Continental WinterContact TS860 pnevmatike