Zimske gume Continental WinterContact TS870 združujejo odlične zimske zmogljivosti in lastnosti na mokri podlagi

Lastnosti in zmogljivosti avtomobilskih pnevmatik so se v zadnjih letih močno izpopolnile, vse z namenom varnejše in udobnejše vožnje. Kljub temu pa niso vse gume enake in na trgu lahko naletimo na različne modele gum različnih proizvajalcev. In kaj je pomembno, ko izbirate kakovostne zimske gume?

Pri izbiri zimskih gum moramo biti pozorni predvsem na njihovo odzivnost v zahtevnih vremenskih razmerah. Oprijem na snegu in ledu ter zavorna pot na mokrih podlagah so ključnega pomena, ne smemo pa spregledati tudi informacije o njihovem kotalnem uporu. Zimske gume Continental WinterContact TS870 vam s tega vidika ponujajo le najboljše.

Continental – jasen dokaz, da je v tehnologiji pnevmatik še vedno prostor za izboljšave

Inovativnost, varnost in sonaravnost so tiste Continentalove vrline, ki so glavno vodilo pri zasnovi njihovih gum vse od leta 1871. Continentalovi strokovnjaki nas vedno znova presenetijo s svojimi izboljšavami, med katerimi so tudi zimske gume Continental WinterContact TS870.

Gre za naslednica že preverjenih Continentalovih zimskih pnevmatik WinterContact TS870, ki je med vozniki in strokovnjaki požela veliko odobravanja. Vendar pa je Continental WinterContact TS870 popolnoma nov izdelek, saj se ponaša s popolnoma novo konstrukcijo ter zasnovo tekalne plasti in gumene zmesi.

Izboljšana gumena zmes Cool Chili in nova zasnova profila

Skrivnost izboljšanih lastnosti gum Continental WinterContact TS870 leži predvsem v polimerni gumeni zmesi. Ta je prožnejša, stik med pnevmatiko in cesto pa zato toliko boljši. Tako kot pri predhodnem modelu, se gumena zmes še vedno imenuje Cool Chili, čeprav gre za popolnoma novo zmes, ki pripomore predvsem k boljšemu oprijemu in krajši zavorni poti na mokrem.

Pnevmatike Continental WinterContact TS870 imajo profil v obliki črke V oziroma puščice. Vendar pa je Continental pri tem poskrbel še za eno inovacijo; to so glavni puščičasti kanali, ki se stekajo proti valovitemu osrednjemu kanalu, zaradi česar so te zimske pnevmatike pravi specialist za zimske razmere.

Izjemne zimske zmogljivosti in odlične vozne lastnosti na mokri podlagi

Za Continental WinterContact TS870 so značilne tudi na novo zasnovane trirazsežne prilegajoče lamele položene pod kotom in profilni bloki, ki poskrbijo, da se gume zakopljejo globlje v sneg in na ta način omogočajo najboljši oprijem na snegu. 

S kombinacijo kanalov Hydro Groove in osrednjega kanala je Continental dosegel tudi hitrejše izpodrivanje vode med vožnjo v dežju. Skupaj z zmesjo posebnih smol v gumeni zmesi je to glavni krivec za maksimalno zaščito proti akvaplaningu in izjemne zavorne učinkovitosti na mokrih podlagah.

Manjši kotalni upor za večje število prevoženih kilometrov

Gumena zmes Cool Chili pa v največji meri pripomore tudi k manjšemu kotalnemu uporu. Za to se Continental WinterContact TS870 ponaša z majhno porabo goriva in posledično manjšo emisijo CO2 – še en dokaz več, da so te pnevmatike izdelane z mislijo na okolje.

Model zimskih pnevmatik Continental WinterContact TS870 je na voljo za vsa mala do srednje velika vozila. V prodajnem programu je bilo sprva 19 različnih velikosti, nato pa so jih dodali še 45, ki so bile atestirane za hitrosti do 240 km/h in so primerne tudi za najzmogljivejše avtomobile.


Prikaži vse Continental WinterContact TS870 pnevmatike