Preverite, zakaj so letne gume Continental EcoContact 6 za vas in za okolje najboljša izbira 

Da bi kupili prave gume za svoj avto, morate poznati predvsem njihove oznake, ki se nahajajo na boku vsake pnevmatike. Iz oznak je mogoče razbrati njihovo dimenzije, kot so širina, velikost platišča in razmerje med višino in širino pnevmatike izraženo v odstotkih.

Poleg oznak pa je ključnega pomena tudi njihov namen. Letne gume se bistveno razlikujejo od zimskih ali celoletnih, zato morate natančno vedeti, za kateri letni čas jih kupujete. Glede na vaš slog vožnje je dobro izbrati model, ki vam najbolje ustreza, predvsem pa proizvajalca, ki mu najbolj zaupate. Eden izmed njih je tudi Continental, ki je z letnimi gumami Continental EcoContact 6 tudi tokrat zadel v polno.

S Continentalom je vožnja varna, okolju prijazna in udobna

Mnogi proizvajalci gum stremijo k popolnosti kar se tiče varnosti, udobja in drugih voznih zmogljivosti. In ko vozniki mislimo, da ni več prostora za napredek, je Continental eden izmed tistih, ki nas vedno znova preseneti s svojo dovršenostjo.

Continental je nemški proizvajalec gum, ki je trenutno eden vodilnih na svetu. Od svoje ustanovitve leta 1871 proizvaja kakovostne gume za vse vrste vozil, vključno z letnimi, zimskimi in celoletnimi. Podjetje je trenutno med največjimi na svetu, pri čemer se neprestano trudi iskati najboljše rešitve na področju mobilnosti, rezultat katerih so tudi letne gume Continental EcoContact 6.

Visokotehnološka gumena zmes za maksimalen izkoristek goriva

Letne gume Continental EcoContact 6 navdušujejo s številnimi tehnologijami, ki pripomorejo k najboljši vozni izkušnji. Po zaslugi izboljšane geometrije in učinkovite porazdelitve silike, je Continental s tem modelom gum naredil velik korak naprej k trajnostnemu razvoju.

Zahvaljujoč visokotehnološki gumeni zmesi, ki zagotavlja robustne vez med siliko in kavčukom, se Continental EcoContact 6 optimalno prilagaja raznolikim cestiščem. Rezultat tega je boljši kotalni upor in bistveno manjša poraba goriva.

Green Chili 2.0 za več prevoženih kilometrov

Z letnimi gumami Continental EcoContact 6 pa boste prihranili tudi na drugačen način. Zaradi napredne gumene zmesi Green Chili 2.0 boste s tem gumami prevozili ogromno število kilometrov in si na ta način prihranili kakšen obisk več pri vulkanizerju.

Gumena zmes Green Chili 2.0 namreč poskrbi, da se letne gume Continental EcoContact 6 optimalno prilegajo različnim podlagam in terenom, zaradi česar je njihova obraba bistveno manjša.

Po meri zasnovan vzorec profila za izpopolnjen oprijem in vodljivost

Velik korak naprej pa so Continental EcoContact 6 letne gume naredile predvsem na področju oprijema in vodljivosti. Posebej zasnovan vzorec profila, za katerega so značilni zaobljeni robovi in inovativne asimetrične profilne rebra lamel, po skrbijo, da gume vedno obdržijo stik s cesto.

Continental EcoContact 6 veljajo za najboljši kompromis med zmogljivostmi na suhi in na mokri podlagi, poleg tega pa je opažena izboljšana varnost tudi pri opravljanju različnih manevrov na cesti, kot je na primer menjava pasov. 

Gume pa se ponašajo tudi z drugimi tehnologijami, vendar le v določenih velikostih. To so tehnologije ContiSeal, ContiSilent, SSR sistem in ContiRe.Tex – ne spreglejte jih!


Prikaži vse Continental EcoContact 6 pnevmatike