Bridgestone Potenza Sport so vrhunske letne pnevmatike za najzmogljivejša vozila

Če se odločamo za nakup kakovostnih letnih pnevmatik, je ključnega pomena njihova vodljivost na suhih in mokrih cestah. Čeprav temu marsikdo ne posveča veliko pozornosti, pa to bistveno pripomore k bolj samozavestni in varni vožnji. 

Tega se je potrebno še posebej dobro zavedati, če smo lastnik zmogljivejšega športnega vozila, saj nam morajo pnevmatike zagotavljati popoln nadzor vožnje tudi pri največjih hitrostih in pri vožnji skozi ovinke. Nič ne bomo zgrešili, če pravimo, da so v tem primeru letne pnevmatike Bridgestone Potenza Sport idealna izbira.

Visokozmogljive pnevmatike Bridgestone so rezultat dolgoletnih izkušenj iz avto-moto športa 

Bridgestone je trenutno največji proizvajalec pnevmatik na svetu, ki vse od svoje ustanovitve leta 1931 stremi k popolnosti. Zato ni nič nenavadnega, da se je po letu 1990 usmerilo tudi v proizvodnjo visokozmogljivih gum. 

Leta 1995 je tako prvič sodelovalo s svojimi gumami na dirki Formule 1, dve leti pred tem pa tudi na avtomobilskih dirkah Indy in Indianapolis 500. Vse od tedaj je Bridgestone vodilni proizvajalec gum tudi za vozila v Formuli 1. Izkušnje s področja športa pa je Bridgestone zelo dobro prenesel tudi na svoje visokozmogljive pnevmatike. Med njimi še posebej izstopajo Bridgestone Potenza Sport, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi.

Asimetrični stenski kot za izjemno stabilnost v ovinkih in na ravnini

Za vse ljubitelje hitrosti je še kako pomembno, da je vozilo stabilno tudi pri največjih hitrostih. Na to pa imajo velik vpliv tudi pnevmatike. Bridgestone Potenza Sport se pohvali z asimetričnim stenskim kotom vzdolžnih kanalov, kar bistveno zmanjša deformacijo pnevmatik.

Posledica tega je, da se natančnost vožnje in nadzor nad vozilom bistveno izboljša. To pomeni, da je boljša tudi njihova odzivnost in nadzor vozila pri vožnji skozi ovinke. Zaradi tega pa se boste počutili tudi bolj samozavestni pri različnih manevriranjih v ostrih zavojih.

Športna oblika profila za odlično zaviranje na suhem

Letne pnevmatike Bridgestone Potenza Sport so posebej zasnovane za najbolj zmogljive jeklene konjičke športnega videza. K temu pa bistveno pripomorejo tudi letne gume Bridgestone Potenza Sport s svojo športno obliko profila.

Gume so bistveno širše od standardnih dimenzij pnevmatik, kar dodatno pripomore k športnemu izgledu, poleg tega pa vpliva tudi na vozne lastnosti. Izjemno širok profil poveča kontaktno površino s cestiščem, izboljša oprijem in stabilnost pnevmatike, kar se odraža tudi v boljšem zaviranju na suhih podlagah.

3D lamele za izjemno zmogljivost in vodljivost na mokri podlagi

Poleg izjemnega nadzora na suhih podlagah pa ne smemo spregledati tudi izjemnih zmogljivosti na mokrih podlagah, s katerimi se lahko pohvalijo gume Bridgestone Potenza Sport. K temu bistveno pripomorejo njihove 3D lamele, ki zagotavljajo dovolj togosti za najboljši zavorni potencial.

Posebna oblika lamel pa je odgovorna tudi za učinkovito odvajanje vode na stiku med gumami in cestiščem. Zaradi tega je verjetnost akvaplaninga manjša, letne pnevmatike Bridgestone Potenza Sport pa se odlično obnesejo tudi v največjih nalivih. Z njimi bo vožnja v dežju zagotovo pravi užitek.


Prikaži vse Bridgestone Potenza Sport pnevmatike